вівторок, 5 березня 2019 р.

Тренінг „Анкетування. Опитування. Інтерв’ювання. Технологія складання, проведення та їх аналіз”

Тренінг „Анкетування. Опитування. Інтерв’ювання. 
Технологія складання, проведення та їх аналіз” 
провели в Рахівській центральній районній бібліотеці


Немає такої професії, у якій людина не
змогла б піднятись на вершини майстерності.
В. Сухомлинський


Сучасне суспільство  досягло такого  етапу, коли  наявність висококваліфікованих кадрів є одним із найважливіших факторів розвитку будь-якої галузі. Дедалі більшого значення набувають такі чинники, як професіоналізм, компетентність, прагнення і здатність до отримання знань упродовж життя, рівень культури тощо.
Не відмовляючись  від традиційних форм підвищення кваліфікації, ми  продовжуємо удосконалюватись, модернізуватись, враховуючи зміни в суспільстві.  Наповнюючи їх новим змістом, треба робити акцент на нових інтерактивних формах навчання, зосереджувати увагу на  прогресивних: тренінги, майстер-класи, професійні конкурси, тощо.
Тренінг – це навчання, яке базується на досвіді людини,  розвиває здібності особистості до пошуку, нових знань, творчості, допомагає здійснити інтелектуальний прорив, формує новий світогляд. Термін „тренінг” походить від англійського „тренінг”, яке  має ряд значень: навчання, виховання, підготовка, тренування. Саме такий тренінг і провели методисти Рахівської ЦРБ в читальній залі районної бібліотеки. 
Під час тренінгу присутні бібліотекарі ЦБС дізналися про основні правила та вимоги що стануть у нагоді при складанні анкет, опитуваннях та інтерв’юванні. 

Завідувачка методико-бібліографічним відділом Єва Дідик представила присутнім пізнавальну мультимедійну презентацію „Анкетування: процедура, вимоги до складання, пізнавальні можливості”, розповіла про нюанси анкетування та провела з ними практичні заняття по складанню анкет серед користувачів бібліотек різних вікових категорій. 
Зварич Ганна – методист районної бібліотеки, розповіла про „Опитування як метод дослідження та збору соціологічної інформації”, та ознайомила з особливостями даного методу збору інформації.
Завідувачка відділом обслуговування ЦРБ Ірина Титор спеціально для даного заходу підготувала відео-ролик-інтерв’ю та акцентувала увагу на перевагах та недоліках інтерв’ювання. 
Присутні також переглянули доробки бібліотекарів районної бібліотеки за попередні роки – інтерв’ювання рахівчан з питання „Чи потрібна в Рахові бібліотека” та інтерв’ю з поетом-рахівчанином Олексієм Калько в стінах бібліотеки. 
В кінці бібліотекарям роздали підсумкові оціночні анкети, які вони заповнили, відповіді на які сприятимуть вдосконаленню проведення у майбутньому тренінгів і семінарів.
Навчання бібліотекарів ЦБС завершилось на святковій „ноті” – голова профспілки привітала жінок з наступаючим святом весни – 8 березня та подарувала всім квіти) 








Немає коментарів: