пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

До гір високих Рахів притулився, а в ньому Василь Кухта народився

 

22 квітня 2021  року  за участі молоді ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся вечір – портрет «Співець і трембітар Гуцульщини», приурочений  65–ій річниці з Дня народження поета, публіциста,  почесного громадянина   міста Рахова  Кухти  Василя Васильвича.

Організаторами заходу були працівники Рахівської публічної та шкільної бібліотеки.

Слайд – розповідь  про життєвий та творчий шлях  поета, його біографію «Співець і трембітар Гуцульщини» озвучила завідувачка краєзнавчим сектором  бібліотеки   Романюк Магдалина Василівна.

Активну участь у проведенні вечора взяли учні, які читали поезії  поета – земляка: «Я народився…»,  «Моя хата», «Матері»,  «Гуцульська столиця»,   «Малому Василькові»,   «Понад Ужем».

    В приміщенні актового залу  школи оформлено книжкову  виставку - персоналію «До гір високих Рахів притулився, а в ньому Василь Кухта   народився», яку озвучила завідувачка шкільною бібліотекою Ворохта Марія Василівна.

   Вечір пройшов у дружній, теплій атмосфері. Учні багато цікавого дізналися  про нашого  земляка та виявили бажання ближче познайомитися з його творчістю. Для них бібліотекарі оформили книжкову виставку у вестибюлі школи, яка буде діяти до кінця дня 23 квітня.


Щиро вітаємо Василя Васильовича з знаменною датою!







 

  

 

Немає коментарів: