четвер, 21 лютого 2013 р.

«Єдиний скарб у тебе – рідна мова». Свято мови проведемо міждержавно!



Рахівська центральна районна бібліотека для дорослих з нагоди Міжнародного дня рідної мови підготувала 21 лютого 2013 року надзвичайно цікавий захід, свято рідної мови «Єдиний скарб у тебе – рідна мова».
Проведений бібліотекарем читального залу Лотокотош Марією спільно з бібліотекарем  ЗОШ  І-ІІІ ст. №1 Ворохта Марією.
Відзначити це свято зібрались користувачі бібліотеки  та шанувальники рідної мови.
Тому сьогодні хочеться сказати теплі і ніжні слова про нашу рідну мову. Ми живемо на мальовничій українській землі – в Україні. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, живемо ми. Із задоволенням милуємося красою рідної природи, вслухаємось у чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української мови
Тернистий шлях української мови найбільше вразив гостей та користувачів нашої бібліотеки.
Родзинкою свята були гуморески Павла Глазового «Про бідного Льову і державну мову», «Кухлик» та «Гаряча філософія», які розвеселили та підняли настрій всім присутнім.
На святі було продекламовано вірші українських поетів Д. Павличка, П. Тичини, В. Сосюри та ін., представлена книжкова виставка «Чари української мови» та проведено бібліографічний огляд  документів «Бринить співає наша мова, чарує, ніжить і п’янить». Мовознавча вікторина «Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть» дала можливість гостям нашого свята перевірити свої знання української мови, най активніша користувачка мовознавчої вікторини була нагородженна грамотою.

Мужай прекрасне наша мово,
Серед прекрасних братів мов!
Живи, народу вільне слово,
Цвіти над нами веселково,
Як мир, як щастя, як любов!

До заходу за допомогою Skype – технологій доєднались слухачі з Латвії та Чехії. Також віртуальними учасниками заходу стали користувачі та члени поетичного клубу „Струни Душі” бібліотеки с.Костилівка. Завдяки деяким технічним хитрощам всі мали можливість не тільки почути, що відбувається на святі мови, а й побачити та були вражені міждержавною масштабністю цієї події.

Марія Локотош
бібліотекар читальної зали

Інтернет-центр


















Немає коментарів: