середу, 6 липня 2016 р.

Моя Гуцульщина - окраса України

4-го липня бібліотекарі Рахівської центральної районної бібліотеки провели  в Рахівському районному будинку культури зустріч з дітьми, які відпочивають у літньому таборі на базі «Наталі» (с. Білин). Як стало відомо, діти, що оздоровлюються на Рахівщині, родом з Тернопільщини. Вони є земляками начальника відділу культури Шепети Володимира Леонідовича, який виступив з вітальним словом і побажав дітям гарного та цікавого відпочинку, а також набратись міцного здоров'я, яке дарує природа Рахівщини.
Бібліотекарі підготували цікавий екскурс Гуцульщиною: історія, традиції та особливості побуту місцевих жителів, страви, відпочинок, цікаві факти з їхнього життя.
Відпочиваючі почули багато гуморесок та поезій сучасних гуцулів-поетів Івана Беркели, Дмитра Коренюка, Василя Кухти, Гафії Ковбаснюк у виконанні Мирона Білінкевича та Оксани Федірцан. Ведучими цього заходу були Марія Яворенко, Ганна Зварич та Дьордяк Михайло. Працівниця Інтернет-центру ЦРБ підготувала перегляд презентацій та фільмів про Гуцульщину. У рамках заходу були презентовані нові книги Гафії Ковбаснюк "Барвінкове перевесло", Василя Кухти "Deus ex machina", Івана беркели "Фіглі з бербениці", Дмитра Коренюка "На дарабі до Європи", книга-фотоальбом "Ясіня- жива легенда Карпат".
Наприкінці учасники заходу мали можливість ознайомитись з літературними виданнями про Гуцульщину, фотоальбомами та традиційними гуцульськими предметами вжитку, що знаходяться в міні-музеї краєзнавчого сектору Рахівської ЦРБ.
В знак подяки за такий цікавий захід відпочиваючі подарували організаторам красиву пісню.










 










Немає коментарів: