середу, 9 серпня 2017 р.

Семінар бібліотечних працівників району на тему: «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення»

8 серпня в читальній залі Рахівської центральної районної бібліотеки успішно відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему: «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення».
Відкрила семінар директор Рахівської ЦБС Галина Приймак, яка наголосила, що зусилля бібліотекарів сучасної бібліотеки повинні бути спрямовані на утвердження в державі патріотизму, посилення моральної складової в загальній системі формування національної гідності, готовності відстоювати інтереси держави, поглиблення знань про державну символіку. Успіхи у здійсненні завдань патріотичного виховання залежать від кожного бібліотечного працівника, адже бібліотекарі – порадники, вчителі, що працюють з користувачами різних вікових категорій.

Своїми роздумами про патріотизм та його роль у формуванні Збройних Сил України поділився начальник відділення офіцерів запасу і кадрів Рахівського військкомату - майор Йосип Бундзяк. Він розповів про умови контрактної служби та свої будні в зоні АТО. 
А також презентував нову книгу«14 друзів хунти». Книга - збірка оповідань чотирнадцяти авторів: воїнів, волонтерів, блогерів. Їх слова і дії як на передовій, так і в тилу - важливі для тисяч українців. Книга є дзеркалом останніх подій на сході України. Слова, якими автори хочуть поділитися з вічністю.


З консультацією та мультимедійною презентацією «Військово-патріотичне виховання в бібліотеках» виступила завідувачка методико-бібліографічним відділом Рахівської ЦРБ Єва Дідик. Вона наголосила на пріоритетності військово-патріотичного виховання, яке зорієнтоване на формування у користувачів готовності до захисту Вітчизни, бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби. Також бібліотечним працівникам були окреслені форми і методи бібліотечної роботи, наголошено на необхідності долучатися до відзначення державних та національних свят України та сприяти залученню населення до участі у громадських ініціативах, акціях, як-то: благодійна допомога та волонтерство.




Заступник директора по роботі з дітьми Марія Бронтерюк підготувала змістовну консультацію «Формування громадянської позиції та патріотичне виховання дітей в бібліотеці».
Своїм досвідом проведення масових заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання,  поділилася завідувачка бібліотекою-філією с. Верхнє Водяне Ганна Варга.

Методист Рахівської ЦРБ Зварич Ганна підготувала мультимедійну презентацію «Патріотичні ігри, вікторини, конкурси в бібліотеці». Бібліотекарі району мали змогу ознайомитися з ігровими формами та методами роботи в бібліотеці, а також взяти участь у грі-вікторині «Я люблю Україну», яка складалася з декількох турів та мультимедійній грі «четвертий зайвий», зробленій власноруч.






Бібліотекар юнацького абонементу Оксана Федірцан в консультації «Форми та засоби бібліотечного впливу на становлення громадянської позиції сучасного патріота незалежної держави» підкреслила, що на сучасному етапі розвитку України, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на посилення патріотичного виховання молоді – формування нового українця, в основу свідомості якого будуть закладені національні та європейські цінності.
Всім бібліотекарям району були роздані анкети, для подальшого використання у роботі з користувачами, спрямованій на вивчення рівня національно-патріотичного виховання молоді, користувачів бібліотек району.









Немає коментарів: