понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Знай наших

Очолює Рахівську центральну бібліотечну систему чарівна жінка -  Приймак Галина Василівна.
Так співпало,  або просто нагадування долі, що 30 вересня – у день, коли народилася успішна жінка, святкують Всеукраїнський день бібліотек. Галина Василівна належить до категорії сильних людей, котрі, всупереч лютим вітрам, не зупиняються на досягнутому, вселяють віру колегам у власні сили, перетворюють сучасні бібліотеки у центри становлення особистості, духовної культури, надбань вітчизняної та світової культури.
Все свідоме життя нашого директора пов'язане з книгою. Ще у шкільні роки побачила в ній магічну силу, яка може схвилювати, порадувати, вразити, дати відповіді на запитання, яке ставить перед нею життя.  Тому після закінчення Ясінянської середньої школи, не задумовуючися, розпочала трудову діяльність бібліотекарем у присілку Лопушанка, заочно навчалася у Хустському культосвітньому училищі. Згодом, перевівшись до центральної Ясінянської бібліотеки, зрозуміла, що отриманих знань виявилося замало і продовжила навчання у Рівненському інституті культури.
Через деякий час повернулася на Рахівщину і продовжила трудову діяльність у центральній районній бібліотеці. Саме тут,  у рідному краї, на повну силу розкриваються її творчі професійні дані. Набутий роками досвід, вміння працювати з людьми, порядність і вимогливість посприяли просуванню вперед: починала бібліографом, далі стала завідувачкою методично-бібліографічного відділу, і вже багато років поспіль займає посаду директора центральної бібліотечної системи.

Робота - не з легких, дуже відповідальна: у полі зору пані Галини – 38 бібліотек району, які потребують зміцнення матеріально-технічної бази. Співпрацюючи з бібілотечними працівниками, урізноманітнює просвітницьку роботу в населених пунктах району. І колектив ЦРБ, який очолює, став командою однодумців, відданих улюбленій справі фахівців, де органічно поєднуються досвід старшого покоління з ентузіазмом молодих. ЇЇ думки і пропозиції відіграють важливу роль під час вирішення складних професійних завдань. Колеги постійно звертаються до  досвідченого бібліотечного працівника за консультаціями і порадами.
Відділ культури і туризму райдержадміністрації постійно підтримує  ініціатора й організатора багатьох добрих справ, зокрема, - у недавньому проведенні капітальних ремонтів в ЦРБ, ЦДБ, поточних – у сільських філіях.

Щоб постійно йти в ногу з часом, вчилася разом з колегами писати проекти, вигравати гранти.
- Найважливішим досягненням  Рахівської ЦБС у 2011 році можна вважати перемогу в конкурсі „Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету” – розповідає керівник бібліотекарів району. – У рамках проекту бібілотеки району отримали 15 робочих станцій, фінансову підтримку від районної державної адміністрації, голів сільських рад. Радію, що підключилися до мережі Інтернет.  Ще за фінансової підтримки районної влади для ЦРБ закуплено кольоровий принтер-ксерокс-сканер та мультимедійне обладнання.
Оптимізму і впевненості їй у своїх силах вистачає, бо продовжуватиме й надалі писати проекти, домагатися, щоб у кожній бібліотеці району були свої комп'ютери, міцна матеріальна база. Тож щиро бажаємо нашому керівнику нових творчих задумів, злетів, щоб тепло її душі зігрівало й спонукало бібліотечних працівників до творчої праці.




Немає коментарів: