пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Ярмарок кар’єри "Обирай професію правильно"

Ярмарок кар'єри у День вишиванки відбувся на Рахівщині. На ярмарці можна придбати, що завгодно. А сьогодні для учнівської молоді Рахівських шкіл була нагода придбати професію до душі. Адже, правильно обрати професію – справа нелегка. Молодій людині, перед якою стоїть таке завдання, необхідно визначитись в усій гамі різноманітного та багатогранного світу професій, зрозуміти їхній зміст, зуміти реально оцінити свої можливості та здібності.




За сприяння Рахівської районної філії Закарпатського ОЦЗ, відділу освіти, молоді та спорту Рахівської РДА та відділу культури Рахівської РДА, зокрема Рахівської центральної районної бібліотеки 16 травня 2019 року на базі будинку культури відбувся масштабний захід Ярмарок кар'єри під гаслом "Обирай професію правильно".


Програма проведення включала в себе три локації: перша сценічна, де відбувся виступ команди «Fun-Route», переможців обласного масового профорієнтаційного заходу «Туристичний ПрофіКемп», які представлятимуть Закарпатську область у місті Скадовську на міжрегіональному етапі.



У другій локації розмістилися презентаційні столики підприємств, орнізацій, установ району, представники яких і демострували майстер класи з актуальних професій. 

Активну участь у заході взяли працівники Рахівської центральної районної бібліотеки, які представили виставку власної друкованої продукції, добірку інформаційних, тематичних та бібліографічних брошур, рекламних буклетів послуг бібліотеки, надходжень нових видань, а також інформаційні теки про ВНЗ для майбутніх абітурієнтів.


У другій локації представляли свої професії також: представники Державної прикордонної служби України, ДП Рахівського ЛДГ, Карпатського біосферного заповідника, Бюро правової допомоги, ПРАТ МК "Трибушани", Державної пожежно-рятувальної частини, Рахівської районної лікарні, Рахівського районного відділу національної поліції України в Закарпатській області, Рахівського військового комісаріату, відділення Приватбанку, ФОП Жигуц Інна, Пукман Олексій, Дудчук Ольга.

Також, команда «Fun-Route» в трєтій локації презентувала відеоролики про актуальні професії, які досліджували за сприяння таких роботодавців як: ТОВ "Бочкор і сини", ТОВ "ВГСМ" , Рахівського споживчого товариства, Крафти Бийла, Цуперяка Сергія та вище згаданих представників ПОУ.

Народна мудрість каже: щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало обраної професії. Вибір професії — це справа не одного дня. 
Тож - обирайте професію правильно! Нехай щастить!

























Немає коментарів: