середу, 3 липня 2019 р.

Цікаві літературні новинки




Шановні користувачі бібліотеки.

Інформуємо Вас про надходження нових видань до книжкового фонду бібліотеки: література різних жанрів як українських, так і зарубіжних письменників.

Запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитись з цікавими новинками.





«Мої винаходи. Автобіографія»

Нікола Тесла

Про книгу: З автобіографії легендарного винахідника в галузях електрики та механіки довідаєтеся про непересічні здібності юного Тесли, про його роботу над собою, перші спроби та найбільші досягнення, а також дізнаєтеся про його погляди на світ і розвиток цивілізації. А ще знайдете прецікаві передбачення щодо майбутнього людства, частина з яких лише нещодавно почали справджуватись. Для винахідників — теперішніх і майбутніх — та всіх, хто цікавиться технічним прогресом.
Видавництво Старого Лева, 2018р.







«Моє життя та робота»

Форд Генрі

Про книгу: Автор цього мотиваційного посібника з філософії та психології великого бізнесу був генієм інженерії, його єдиним університетом стало життя. Генрі Форд (1863 – 1947) – інженер-конструктор автомобілів, засновник корпорації «Форд Мотор», де вперше почав застосування промислового конвеєра, геніальний менеджер, один із найбагатших людей усіх часів. Про Генрі Фор- да ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Понад усе Форд прагнув створити машину, яка працюватиме вічно. На шляху до втілення мрії він за- вдяки вірі у неможливе здійснив переворот у мисленні власного оточення і майбутніх поколінь, які теж змінили ставлення до життя, грошей і роботи. Форд вважав, що саме мислення є найважчою роботою, на яку здатна люди- на. Це, як переконує батько фордизму у своїй єдиній книзі, є причиною, чому ми маємо так мало мислителів. До Вашої уваги – унікальні спостереження і аналіз минулих епох, і, головне, практичний досвід заснування найбільшої в людській історії індустрії. Для власників бізнесу, топ-менеджерів, автомобілістів і всіх, кому цікаве життя видатних особистостей.
Видавництво «Наш формат», 2018р.



«По кому подзвін»

Ернест Гемінґвей

Про книгу: Один з найвідоміших та найемоційніших своїх романів «По кому подзвін» Ернест Гемінґвей завершив через три роки після приїзду в Іспанію, де висвітлював події громадянської війни для американської преси з 1937 року. Ця книжка - історія декількох днів життя підривника Роберта Джордана, який, як і Гемінґвей, приїхав з США в Європу на «не свою» війну. Блискучий та печальний роман про мужність та жертовність, моральний обов'язок і проблему вибору, любов та втрату. Найвидатніший роман про війну в історії літератури.
Видавництво Старого Лева, 2018р.





«Скандал у Богемії»

Дойл Артур Конан

Про книгу: Оповідання «Скандал у Богемії» англійського письменника Артура Конан Дойла (1859 — 1930) було вперше опубліковано  у 1891 році й вважається одним з найкращих творів письменника про Шерлока Голмса.
До сищика звертається король Богемії — його шантажує жінка на ім'я Ірен Адлер, з якою він колись мав стосунки, але потім розлучився. Тепер він хоче одружитися, але Ірен погрожує завадити весіллю, передавши родині нареченої компрометуючу фотографію, на якій вони зняті разом. Шерлок Голмс попри все має віднайти цю світлину…
До видання також увійшли оповідання «Блідий вояк», «Постійний пацієнт», «Звіздочолий», «Шляхетний парубок» та інші.
Видавництво «Фоліо», 2018р.



«Рубаят»

Омар Хайям

Про книгу: «Рубаят» Омара Хайяма, знаний майже тисячоліття, вперше в Україна подається у найповнішому перекладі – 1270 рубаї.
Видання розраховане на широкий загал читачів і на ознайомлення учнівської та студентської молоді з творчістю геніального східного поета – філософа Омара Хайяма.
Серія Поетична поличка «Перуна».
Видавництво ВТФ «Перун», 2017р.










«Концерт пам'яті янгола»

Шмітт Ерік-Емманюель

Про книгу: Свята Рита — покровителька тих, кому здається, ніби виходу вже немає. Постать саме цієї святої бельгійський письменник французького походження Ерік-Емманюель Шмітт зробив стрижневою для збірки новел «Концерт пам’яті янгола». Кожна новела у збірці — це парадокс, пошук відповіді на непросте запитання: чи може людина змінитися? Чи існує «сіра зона» між добром і злом? Як бути, коли виходу начебто немає? Шмітт, як завжди, вправно жонглює словами і сенсами та вражає читачів бездоганною майстерністю створювати короткі форми прози.
Видавництво Анетти Антоненко, 2017р.






«Танок драконів»

Джордж Р.Р. Мартін

Про книгу: Фантастична сага «Пісня льоду й полум'я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами.
П’ята книга циклу — «Танок драконів» — це захопливі подорожі на Стіну, де вже відчувається крижаний подих зими, й у далекий Есос, розімлілий від спеки, де пересичені рабовласники необачно викликають на тан драконів.
Видавництво КМ-Букс, 2018р.









«Дона Флор та двоє її чоловіків»

Жоржі Амаду

Про книгу: Якщо вас вабить загадкова та розмаїта культура Латинської Америки з її карнавалами, вбранням, музикою, стравами і таємничими віруваннями, то ця книжка для вас.
Роман «Дона Флор і двоє її чоловіків» всесвітньовідомого письменника, громадського і політичного діяча, академіка Бразильської академії літератури Жоржі Амаду написано в жанрі магічного реалізму. Поряд із вигаданими, але цілком правдоподібними і живими персонажами, у творі фігурують реальні представники бразильської культури 30-40 років ХХ сторіччя — музиканти, співаки, актори, а також божества і духи афро-бразильських релігійних культів.
Та на першому місці, звісно ж, історія дони Флор, красуні, неперевершеної кулінарки, власниці школи «Смак і Мистецтво», яка мусить обирати, що для неї в житті важливіше: громадська думка чи особисте щастя.
Видавництво Старого Лева, 2018р.



«Керрі»

Стівен Кінг

Про книгу: Вона була з тих, кого називають аутсайдерами, «непопулярними» підлітками. Кпини однокласників, глузування та знущання стали частиною її життя. Коли інші тінейджери зустрічалися, ходили на вечірки та поступово дорослішали, вона жила в справжньому пеклі, яке створила схиблена на релігії мати-фанатичка. Здавалося, світ ненавидів розгублену дівчину й не хотів помічати її страждань. Покинута всіма, вона несвідомо виплекала в собі силу, здатну знищити кривдників. Силу, яка одного дня змусить всіх назавжди запам’ятати її ім’я. «Керрі» — останнє, що вони встигнуть сказати перед смертю…
Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018р.




«Фінансист»

Теодор Драйзер

Про книгу: «Фінансист» (1912) - перший роман циклу «Трилогія бажання» видатного американського письменника Теодора Драйзера (1871-1945), в основу якого покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса.
Головний герой роману Френк Ковпервуд починає займатися комерцією ще в школі, а ставши дорослим, переходить до біржових спекуляцій. І хоча його судять за порушення закону, і він попадає до в'язниці, герой анітрохи не почувається винним. Вийшовши з тюрми, він використовує свій шанс заробити дуже багато грошей під час банківської кризи. Тепер він почуває себе справжнім переможцем.
Видавництво «ДОВЖЕНКО БУКС», 2017р.





«Титан»

Теодор Драйзер

Про книгу: "Титан" - другий роман легендарної "Трилогії бажання" ("Фінансист", "Титан", "Стоїк"), в основу якої покладена історія життя американського мільйонера Чарльза Єркса. Френк Каупервуд - підприємець з безпомилковим діловим чуттям, жорсткий і цинічний бізнесмен. Вийшовши з філадельфійської в'язниці і зробивши ряд вдалих спекуляцій під час біржової паніки, яка дала змогу стати йому мільйонером, він вирішує продовжити діяльність в Чикаго. Граючи на таємних страхах і слабкості великого "міста нової промисловості", він продовжує свій нещадний шлях вгору. Безпринципний не тільки в справах, але і в особистому житті, Френк шукає свій ідеал жінки, перебираючи незліченну кількість коханок. Він йде по небезпечній стежці, що приводить його до ніг Береніс - чарівної маленької хижачки, чия мати керує таємним будинком побачень для політиків...
Видавництво «Орбіта», 2018р.




«Химерність моїх думок»

Орхан Памук

Про книгу: Чи можна стати щасливим, випадково викравши замість коханої дівчини наречену, з якою ніколи раніше не зустрічався? Це настільки ж імовірно, як і прожити нещасливе життя з дружиною, яку начебто колись кохав. Але химерність, яку відчуваєш, усвідомлюючи, що тепер зобов'язаний одружитися з цією незнайомою і некрасивою жінкою, залишиться у твоїх думках назавжди... "Химерність моїх думок" - історія про кохання і про життя. Це історія про місто Стамбул, яке є повноправною дійовою особою книги, та про людей, що приїхали до нього із села в пошуках кращої долі.
Видавництво «Фоліо», 2017р.






«Про гріхи і чесноти»

Любомир Гузар

Про книгу: Книжку про людські чесноти й пороки Блаженніший Любомир написав наприкінці свого земного буття. Він часто цікавився – як просуваються справи з підготовкою до друку, проте так і не встиг побачити її. У легкій і доступній манері автор ділиться власним баченням рис, притаманних окремій особистості та суспільству загалом, вказує, як позбутися вад, а також як розвинути в собі те краще, дароване нам Богом, що є в кожному з нас. Книжку ілюстровано дитячими малюнка- ми, відібраними конкурсним журі. Розрахована на людей різного віку – усіх, хто цікавиться питаннями морально-етичного плану, проблемами людських відносин, психологією особистості та соціальною психологією.
Видавництво «Фоліо», 2018р.




«Кілер +»

Андрій Любка

Про книгу: «Кілер+» – перша і водночас найновіша прозова книжка Андрія Любки. Перша, оскільки саме цими текстами він дебютував у жанрі короткої прози, а найновіша, бо спеціально для цього видання автор написав два нові оповідання. У цій збірці відчувається, як письменник шукає свій голос – часом опираючись, а інколи піддаючись впливам своїх улюблених Чарлза Буковські, Мілана Кундери і Єжи Пільха, – будує детективні сюжети, змальовує відверті еротичні сцени, описує заокеанські міста, жартує і провокує. Часто кажуть, що перша книжка письменника є найщирішою, бо саме в ній він відкривається повністю. «Кілер+» – із таких книжок.
Видавництво «Книги - XXL», 2018р.





«Темні таємниці»

Андрій Кокотюха

Про книгу: Піщане - селище з поганою славою. А все тому, що в його околицях вже давно зникають люди, і найчастіше - молоді. Одного разу поліція знаходить там само тіло 26-річного Євгена. Це шокує Ольгу, адже Євген був хлопцем її доньки Яни, з ним вона втекла з дому. Ольга відчуває, що донька в небезпеці, та поліція не квапиться шукати дівчину. Тому Ольга звертається до колишнього правоохоронця Вадима Чотара. Його вже давно цікавить те, що коїться поблизу Піщаного, особливо в зачиненому старому пансіонаті… Ольга і Вадим заглиблюються у пошуки Яни, але хтось навмисне збиває їх зі сліду. Той, хто боїться, що вони розкриють усі темні таємниці Піщаного...
Видавництво «Книжковий Клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018р.





«Прилетіла ластівочка»

Ірен Роздобудько

Про книгу: Наприкінці ХХ століття в США, в будинку для літніх людей, помирає дивний пацієнт з прізвищем, яке американцям важко вимовити – Леонтович. Хто ця людина? Він називав себе братом відомого українського композитора – справжнього автора різдвяної пісні, відомої в світі під назвою Carol of the Bells. Чому авторство цієї чудової мелодії приписують іншій людині? Вперше твір, який називається “Щедрик”, написаний українським композитором Миколою Леонтовичем, був виконаний у 1916 році в Києві. Після російської революції 1917 року Україна заявила про свою незалежність, але зазнала поразки у війні з більшовицькою Росією, і в Україні надовго запанувала радянська влада. У 1921 році композитора Леонтовича вбили чекісти у будинку його батька за загадкових обставин. Авторка роману “Прилетіла ластівочка” запрошує читача дізнатися правду про знамениту мелодію і висуває свою версію загадкового вбивства геніального українського композитора.
Видавництво «Нора - Друк», 2018р.





«Картини на провінційному тлі. 
Невидані мікроромани»

Валерій Шевчук

Про книгу: У своїй новій книжці Валерій Шевчук подає власні спроби різних періодів освоїти форму мікророману, популярного у західних літературах. Вони досі не виходили у книжковому виданні. Тематика творів у поєднанні із психологізмом викладу не залишить байдужим вдумливого читача.
ТОВ "Видавництво «Кліо»", 2017р.












«Довгі часи (міська балада)»

Володимир Рафєєнко

Про книгу: «Довгі часи» — міська балада, казка для дорослих про життя і смерть в часи війни, де фантасмагоричне та ірреальне перемежовується з дійсністю, правдою нашого буття. Роман складається з двох частин. Перша — це моторошна казка, де на околиці Z у триповерховій лазні «П’ятий Рим» без сліду зникають окупанти і щоранку лунає гімн України, де колорадські жуки з ногами-кинджалами перетворюють роздачу гуманітарної допомоги на бійню, де, врешті, аби потрапити у Київ, потрібно прийняти смерть. Друга частина — новели, написані у реалістичній манері та вплетені у тло казки. Новели про людей, які живуть і виживають у Донецьку. Реальні долі, реальні історії, від яких стискається серце.
Видавництво Старого Лева, 2017р.





«Львівська гастроль Джимі Хендрікса»

Андрій Курков

Про книгу:    «У житті найцікавіше — це життя», — сказав одного разу Андрій Курков, звертаючись до своїх читачів. І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження. Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...
Видавництво «ДОВЖЕНКО БУКС», 2018р.





«Закон равлика»

Андрій Курков

Про книгу: Книга продовжує розпочату автором у романі «Пікнік на льоду» розповідь про долю журналіста Віктора Золотарьова. Рятуючись від смерті в Антарктиді або беручи участь у передвиборчій кампанії в Києві, переживаючи жахи «добровільного» чеченського полону, він усвідомлює справедливість народженого самим життям Закону равлика: без власного будиночка, даху, ти, як равлик без мушлі, — безпорадний слимак. І будь-хто, мимохідь, може просто тебе розчавити «носаком модної тупоносої туфлі»...
Видавництво «Фоліо», 2017р.






«Щоденник Майдану та війни»

Андрій Курков

Про книгу: «Щоденник Майдану та Війни» — це перевидання книги «Щоденник Майдану», що 2015 року вийшла у видавництві «Фоліо». Це не агітаційний текст, не роман на тлі революції — це особистий щоденник письменника, фіксоване відображення життя у Києві та країні — до листопада 2014 року, включаючи окупацію Криму, і далі — початок і розвиток Євромайдану, наступних подій. Нині ж він доповнений записами автора про перипетії на сході України, роз­думами про війну, про те, як і чим, за його баченням, живе окупований Донбас чотири останні роки... «Щоденник Майдану» був перекладений і опублікований багатьма мовами — англійською, німецькою, французькою, японською та іншими.
Видавництво «Фоліо», 2018р.





«Останній пророк»

Леонід Мосендз

Про книгу: Цей роман — гідний внесок напівзабутого українського письменника у світову «Бібліану». Це — своєрідна енциклопедія палестинського життя перед Христом, талановито й доскіпливо відтворена блискучим знавцем Біблії, як і суто історичних реалій та богословських трактатів. Унікальний щодо постаті головного героя — Івана Хрестителя — роман Леоніда Мосендза, власне, про становлення особистості юнака-вибранця, глибоко впевненого у своєму призначенні — стати Предтечею у найширшому сенсі цієї Божої місії. Перед читачем — завжди актуальне послання до тих народів, що, подібно до давніх юдеїв під римським пануванням, і дотепер шукають шляхів здобуття справжньої незалежності. За всієї своєї епічності вишуканий художній текст є напрочуд ліричним, сповненим непідробних і незникомих людських почуттів.
Видавництво «Либідь», 2018р.





«NOTRE DAME D'UKRAINE.
Українка в конфлікті міфологій»

Оксана Забужко

Про книгу: Хто ми — Україна чи Малоросія? Європа чи Росія? Чи українська релігійність — це те саме, що візантійське православ’я? Чи й справді українці — «селянська нація»?
Яку таємницю берегли «таємні товариства» малоросійських дворян ХІХ століття? Звідки в «Лісовій пісні» зашифрована легенда про Грааль? Що є демократія, а що — хамократія? У чому полягав модерний «український проект», і чи вдалося нам його реалізувати?..
Одна з найвідоміших книг Оксани Забужко, вперше видана 2007 року й відзна­чена багатьма престижними нагородами, пропонує читачеві вражаючу інтелек­туальну подорож крізь віки, культури й конфесії в пошуках «України, яку ми втратили». Ключем до неї стає міф Лесі Українки — найгірше прочитаної і найдра­матичніше недооціненої письменниці з пантеону наших національних класиків.
Це не лише фундаментальна історико-культурна праця та вишукана філологіч­на екзегетика. Це ще й книга-попередження про наше сьогодення — про те, як жор­стоко ми розплачуємося за втрату й забуття багатовікової лицарської культури.
Видавничий Дім «Комора», 2018р.





«Після третього дзвінка вхід до зали забороняється»

Оксана Забужко

Про книгу: Зібрання найяскравіших зразків малої прози за три десятиліття — від найуспішнішої української авторки. Читач знайде тут як визнані шедеври, перекладені багатьма мовами та поставлені на численних європейських сценах («Інопланетянка», «Дівчатка», «Казка про калинову сопілку»), так і маловідомі юнацькі спроби письменниці в різних прозових жанрах. Завершує книжку нова, щойно дописана повість, у якій драма непорозуміння між матір’ю й дочкою стає своєрідним підсумком історії цілого покоління — «покоління відкладеної війни».
Видавничий Дім «Комора», 2017р.






«Стара холера»

Володимир Лис

Про книгу: Єва була найвродливішою дівчиною в селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб… А на старість лишилася самотньою. Як і Адам, що все життя до нестями любив чужу дружину. Друзі Адама, колишні хулігани та відчайдухи, «дідусі-розбійники», вирішують одружити цих двох. Та як звести упертих самітників? Тим часом у великому місті Ліза, онука Павлини, будує своє життя разом із коханим Степаном. Однак, здається, вона втрапила у велику халепу… І тепер спалахне боротьба двох молодих за своє щастя, і несподівано в цю боротьбу втрутяться не такі вже й прості діди з поліського села…
Видавництво «Книжковий Клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018р.




«І прибуде суддя»

Володимир Лис

Про книгу: Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось дивне й жахливе. Останньою краплею стає раптове самогубство судді, після чого містечко поринає в темну круговерть. Але прибуває новий суддя. Ним стає сам Георгій. Він одержимий майже маніакальною жагою справедливості, бажанням нещадно карати винних та нарешті розплутати цю темну історію. Однак чи має право виносити вирок той, хто сам мусить бути покараний? Адже він знає, що також винен…
Видавництво «Книжковий Клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018р.




«Не озирайся і мовчи»

Макс Кідрук

Про книгу: Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.
Видавництво «Книжковий Клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018р.











«365. Книжка на кожен день, щоб справляти враження культурної людини»

Ганна Улюра

Про книгу: 4 континенти, 60 країн, 365 книжок, деякі з них ви точно читали, а деякі — точно ні.
Географія: Європа, Азія, дві Америки й Африка.
Політика: країни малі й великі в усіх сенсах цього слова.
Історія: від Давньої Греції через середньовічну Японію до європейських двотисячних.
Тематика: любов і ненависть, правда і вигадка, пошук національного голосу, фемінізм, секс, подолання травм і ще багато іншого.
Розташування: за абеткою, звідси прецікаві рими й перегуки-контрасти.
365 захопливих новел про 365 захопливих книжок.
І 100 ексклюзивно точних колажів від Крістіни Золотарьової.
Видавництво «ArtHuss», 2018р.





«Після прози»

Юрій Іздрик

Про книгу: “Після прози” – найповніша на сьогодні добірка поетичного доробку Юрія Іздрика, що відомий читачам передусім як прозаїк. Знайдемо тут і “перехідні” у стосунку до прози верлібри, і ритмізовані нариси, і традиційну римовану поезію. До книги увійшли твори, написані впродовж останніх 20-ти років.
Видавництво «Меридіан Черновіц», 2018р.











«Люди й кіборги»

Даріо Фертіліо, Олена Пономарева

Про книгу: «Люди й кіборги» — документальна театралізована Оповідь про російську агресію в Україні та оборону Донецького летовища як одну з найдраматичніших та глибоко символічних сторінок нинішньої війни, евфемістично йменованої “АТО”. Громадянська належність авторів до різних країн (Італія, Україна) дає їм змогу об’ємніше побачити й різнобічно показати читачеві, що відбувається не тільки в Україні, а й у Європі ХХІ століття після Революції Гідности на Майдані.
Університетське видавництво»Пульсари», 2017р.






«Літопис Революції Гідності»

Михайло Вітер

Про книгу: Євромайдан уже стає історією, відходить на другий план на тлі російської військової агресії. Існує небезпека, що ця велика подія в житті нашої епохи з часом втратить свою значимість, буде по-іншому трактована різними псевдоісториками. Так вже було з багатьма визначними сторінками історії України. Тому дуже важливо зберегти і передати нащадкам правду про події, настрої, трагедії і перемоги того часу.
Видавництво ЛА «Піраміда», 2017р.









«Шпитальні нотатки. Лютий 2015р. – березень 2018р.»

Маргарита Довгань

Про книгу: Видання вміщує героїчні історії учасників АТО. Їх записала журналіст-шістдесятник і культурний діяч Маргарита Довгань, упродовж лютого 2015 р. – березня 2018 р. відвідуючи воїнів у Київському військовому шпиталі. Книжка знайомить з нашими захисниками і є документом української історії. Це крик-протест проти безуму війни, свідчення дивовижної витримки українського народу, яка дає можливість щоразу відроджуватися, знов і знов укріплюватися духом і плоттю в ім’я життя.

ТОВ «Видавництво "Кліо"», 2018р.





 Книги чекають на Вас!


 Приємного читання! 

Немає коментарів: