вівторок, 18 лютого 2020 р.

Година-спомин «Благословенна та держава, що має відданих синів»




Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – приурочений захід вшанування Героїв Небесної Сотні, на який прийшли користувачі та жителі Рахівщини, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Година-спомин розпочалася з слів подяки загиблим воїнам та запалюванням лампадок героям Небесної Сотні та АТО бібліотекарем ВО Котлан Марією. Про героїв та трагічні події шестирічної давнини розповіли ведучі Кудерна Біяна та Котлан Адріана. Розповіді супроводжувалися патріотичними піснями «Нашим Героям», «Білі лебеді у небесах». 
Присутні переглянули презентацію про героїв нашого району «Герої не вмирають, просто йдуть у небо», які полягли на майдані та в неоголошеній війні на Сході за Україну.

В залі лунали чуттєві рядки віршів «Майдан ридав», «Українська революція», «Палає Київ у вогні», «Мамо, не плач», які декламували  читці Йонаш Леся, Йонаш Ольга та Колачук Любов. Після таких слів залу оповила тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної сотні. 
Особливо емоційна частина стала під час перегляду відео Наталки Карпи «Реквієм За Небесною Сотнею», «Maidan.Ukrain.Revoluction».

Ще раз хочемо подякувати всім, хто прийшов до нас, щоб разом згадати наших Героїв, Героїв України!

Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!

Котлан Марія
бібліотекар Рахівської ЦРБ

Немає коментарів: