понеділок, 21 лютого 2022 р.

Свято-онлайн "Там, де живе рідна мова, живе український народ" (до Міжнародного дня рідної мови)

 Мова -  то цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією. Поетична грань живе в слові, і слово немислиме без неї, як немислима річка без води.


Сьогодні, 21 лютого фахівцями відділу активної підтримки безробітних Рахівської районної філії Закарпатського ОЦЗ та працівницями Рахівської публічної бібліотеки проведене чергове засідання клубу "Блогери", учасниками якого є учні 9 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ст №1.

Тема сьогоднішнього засідання присвячена дню мови, та має назву: "Там, де живе рідна мова,  живе український народ".


В ході засідання була озвучена постійно діюча книжкова виставка "Мова - ДНК нації".Бібліотекар запропонувала ознайомитись з довідковими виданнями та книгами, які стануть хорошими помічниками у розвитку мовлення, підвищенню грамотності та збільшенню словникового запасу. Також у книжковому фонді бібліотеки є широкий вибір книг з української міфології, фольклору, оповідань та приказок, - які є незмінним джерелом народної мудрості.


Також в ході онлайн заходу  привернено увагу до професії філолога. Обговорені умови праці, вимоги до професії. Надано інформацію про навчальні заклади де можна здобути дану  професію. А видання, які допоможуть підготуватись та стати фахівцем у цій нелегкій професії завжди є у книжковому фонді нашої бібліотеки!

Тож чекаємо на Вас!





Немає коментарів: