середу, 29 червня 2022 р.

Книжковий антистрес-марафон

 

Реалії нашого життя обумовлюють щоденний стрес, з яким не всі вміють впоратись. Мережа всесвітньої павутинки пропонує нам безліч можливостей для зняття стресу, і кожна людина знаходить щось своє: хтось відволікається від проблем арттерапією, хтось навантажує себе фізичними вправами, хтось використовує прогулянки природою чи занурюється у глибину цілющих властивостей ефірних олій ароматерапії. 

Проте, є велика частина людей, яка знаходить вихід із стресової ситуації завдяки читанню.

Вчені доводять, що під час читання тіло людини не тільки розслаблюється, а й може сповільнювати часте серцебиття.  Занурюючись у книгу, читець «відключається» від власного життя, переймаючись життям героїв та подіями, що розвиваються в сюжеті книги. Іноді все, що потрібно, – просто пережити невдалий день, і чудовим помічником у цьому буде добра книга. Інколи варто поставити себе на місце когось іншого, і найкращий спосіб це зробити саме за допомогою читання історій про інших героїв. Читання про досвід інших людей може дати нагоду подивитися на світ по-новому, помітити ті важливі речі, на які не звертали увагу у повсякденному житті. Це може допомогти вирішити певні проблеми, зняти стрес і заспокоїтися.

Саме ця категорія людей і є цільовою аудиторією щоденної праці хранителів книг нашої бібліотеки. Щодня ми даємо відповіді на питання «А що би такого почитати, щоб …». І тут у кожного своє: відволіктись, зануритись, дослідити, познайомитись, вивчити чи набути нових навичок.

Адже кількість постійних читачів та їх запитів зросла, і не тільки від жителів нашого міста, інтереси і вподобання яких ми знаємо, а й завдяки тим українцям, життя яких змінилося, і вони тепер адаптуються до нових умов, перебуваючи в нашому маленькому мальовничому містечку. В буденному житті їх називають доволі жахливою короткою абревіатурою «ВПО», - а для нас це ще один читач, ще одна історія життя, ще одне знайомство, ще одна пара сумних очей, ще одна людина, яку так хочеться розрадити, вислухати, підтримати, зробити все, щоб побачити посмішку чи іскорку надії в невеселих очах.

І ми слухаємо, пропонуємо, підбираємо, консультуємо, - і що важливо, - завжди є позитивний результат!

А вже тут ми доходимо до суті цієї публікації… J

Тому наша публічна бібліотека проводить для всіх активних читачів книжковий антистрес-марафон.

Суть його полягає в тому, що читач, який прочитає найбільшу кількість книг до кінця літа, і за підсумками його читацького формуляру – отримає в подарунок книгу на вибір від нашої бібліотеки. Читачам ми пропонуємо три варіанти подарунку, адже смаки у всіх різні.

Тож дивіться, чим ми хочемо вас мотивувати до більш активного читання:

 

Джон Маррс

Суджені


Про книгу: Нарешті це сталося! Тепер знайти свого судженого дуже просто. Усе, що вам потрібно, — один простий мазок із рота. За допомогою швидкого ДНК-тесту застосунок знайде вашого ідеального партнера — саме того, з ким вам судилося бути разом. Помилка неможлива. Через десять років після того, як вчені виявили, що кожна людина має один спільний ген з іншою людиною, мільйони скористалися тестуванням, відчайдушно прагнучи знайти своє справжнє кохання. І тепер наступні п’ятеро людей чекають на зустріч зі своєї половинкою. Але навіть споріднені душі мають секрети: несподівані, шокуючі, а іноді й смертельно небезпечні...

Видавництво Форс Україна, 2021р.

 

Дара Корній

Зворотний бік сутіні


Про книгу:    Переймаючись особистими проблемами, заклопотані повсякденними справами, не одразу помітили могутні боги непримітну постать у сірому каптурі. Вона тихо приходила одного дня і пропонувала маленьку послугу в обмін на маленьку обіцянку. І зникла до пори, залишивши по собі лише запах цвілі. Хто ж перший роздивиться сіре павутиння сутінок, що сплітається над крилами Птахи і шаленими вітрами Стриба, над світами темних і світлих? Хто перший знайде втікачку Мальву, аби відновити рівновагу чи повернути прадавній Хаос?

Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016р.

 

Сергій Жадан

Антена


Про книгу: «Антена» – 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років. Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами.

 



Приходь! Обирай! Читай!






 

1 коментар:

Steven сказав...

Ось на цьому сайті, ви можете знайти дуже багато інформації, та почитатти щось крім книжок, безперечно книжки - це світ знання, але іноді і практичні знання, стають дуже важливі
https://rx.ua/
ДОВІДНИК ЕКВІВАЛЕНТНОСТІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, в якому можно довідатись про багоато цікавих речей що до різноманітниї препаратів, та почитати про ліки без реклами.