вівторок, 8 листопада 2022 р.

В перший раз…ні не в перший клас. В бібліотеку!

 

 Сьогодні з Рахівською публічною бібліотекою прийшли знайомитись маленькі майбутні користувачі нашої бібліотеки – учні 2А класу ЗЗСО №2 (вчитель початкових класів – Понцір Любов). Працівники провели екскурсію відділами бібліотеки та ознайомили допитливу малечу з великим різноманіттям книг.

Знайомство розпочалось в читальній залі, де книги розміщені на тематичних виставках, дізнались про довідкові та періодичні видання, а також побачили найбільшу та найважчі книги бібліотеки, які справили велике враження на маленьких потенційних користувачів дорослої бібліотеки.

За допомого краєзнавчих книжкових виставок та краєзнавчого музею «Побут наших предків» екскурсія в краєзнавчому секторі дала можливість більш детально дізнатись про домашній побут та промисли наших гуцулів в давнину.

Малеча з задоволенням фотографувалась з експонатами музею: тайстрою (торбинкою), топірцем (атрибутом опришків), уставною австрійською шаблею (1822 р.) та скрипкою, якій понад 100 років.

Адже краєзнавство – це безцінна скарбниця історії досвіду багатьох поколінь, яку має пізнати кожен маленький мешканець нашого краю. Як писала Ольга Кобилянська: «Згадайте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла».

Юні читачі жваво проходили між лабіринтами стелажів книжкового фонду, але здивували бібліотекарів тим, шо виявили неабиякий інтерес до книжкового каталогу та формуляру дорослого користувача і запевнили, що вони будуть найактивнішими відвідувачами нашої бібліотеки.


Не менш цікавою для дітей була розповідь про обробку книг, які надходять до бібліотеки, та її шлях від полиці до читача, адже відділ обробки та комплектування формує фонди всіх бібліотек нашої ТГ.


Щиро очікуємо наших майбутніх читачів у бібілотеці!










Немає коментарів: