вівторок, 27 вересня 2011 р.

Сьогодні ми святкуємо зародження нової Бібліотечно - Інтернетної сім’ї



 
Ми зустрічали гостей гуцульськими  мелодіями ...








13 вересня 2011 року в центральній районній бібліотеці м.Рахова та бібліотеках району - Білин, Костилівка, Ділове відбулись урочисті церемонії з нагоди відкриття  Центрів вільного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів в рамках конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» програми «Бібліоміст». 
... а також хлібом-сіллю
Розділити нашу радість прийшли друзі, користувачі нашої бібліотеки, а також почесні гості, які додали немало зусиль, щоб ця сім’я народилась.
Наталія Бєляєва - керівник відділу партнерств Програми «Бібліоміст» та Андрій Вишняк - регіональний представник Програми в Закарпатській області, Дурунда Оксана Степанівна - головний спеціаліст обласного управління культури Закарпатської ОДА, Галина Константинівна Ковальчук - заступник директора з питань інформатизації ЗОУНБ ім.. Ф. Потушняка, які допомогли нам, щоб нові послуги  запрацювали. Основна ідея Програми - підвищити статус бібліотеки у громаді населеного пункту, стати центром громади. Адже бібліотечна справа повинна йти в ногу з часом. Сучасний період розвитку суспільства вимагає нових підходів до задоволення інформаційних запитів населення. Впровадження комп’ютерних комунікативних технологій дозволило здійснити перехід на якісно новий рівень інформаційного забезпечення користувачів.
Галина Василівна, шановні гості та ведучі нашого свята
Звичайно, не було б ніякого свята, якби не наполеглива праця директора нашої бібліотеки Галини Василівни Приймак. Завдяки їй, ми тепер маємо, те, що маємо! :=) А це, повірте, не мало! Адже матеріальна база бібліотек стала більшою на  15 новеньких комп’ютерів з навушниками і мікрофонами, 4 принтера та 4 сканери та безкоштовний доступ до мережі Інтернет.

Перерізати святкову стрічку запросили Наталію Бєляєву Д.Д. Андріюка та М.М.Беркелу
Зростання популярності Інтернету, інтенсивне впровадження новітніх технологій в практику бібліотеки змусило нас, бібліотекарів, по-новому подивитись на свою професію, адже потреби відвідувачів бібліотеки стають багатоаспектними і потребують більшої професійної майстерності. Відкриття публічного доступу до Інтернету сприяє інноваційному підходу бібліотекарів до обслуговування, саме вони, володіючи засобами та методологією пошуку, відбору та обробки інформації, допомагають користувачам опановувати інформаційні потоки.
Велике спасибі всім, хто підтримав наші ініціативи.

Особлива подяка нашій місцевій владі:

На фото: Д.Д.Анндріюк, М.М. Беркела та В.Л. Шепета
 Голові Рахівської РДА - Андріюку Дмитру Дмитровичу
Голові районної ради - Беркелі Миколі Миколайовичу
Начальнику відділу культури і туризму РДА - Шепеті Володимиру Леонідовичу.



Відкриття Інтернет-центру в с. Білин
 У с. Білин відкриття Інтернет-центру стало можливим завдяки ініціативній завідувачці сільською бібліотекою Марії Герасименко, а також за підтримки голови села Василя Боркана та волонтера Миколи Сагайди.






 










Урочисту стрічку також перерізали в с.Костилівка


Для створення Інтернет-центру в с.Костиліка доклали зусиль: голова села Ольга Сметанюк, завідувачка сільським бібліотечним закладом Любов Песар, волонтер із США Еліс Кампбелл-Орд та голова громадської організації "Тиса" Богдан Тодер.


В с.Ділове урочисте відкриття розпочалося інсенівкою з елементами місцевого народного гумору "Чудо-Інтернет", у якій були задіяні місцеві школярі, а ансамбль сільського будинку культури привітав учасників свята дотепними коломийками на новий лад. Голова села Людмила Романюк вручила грамоти активістам села, які наблизили цю радісну подію - завідувачці бібліотечним закладо Ганні Мишуляк, лісничому Василю Пукману, підприємцю Ганні Бойко, Андрію Лисенко, секретарю сільської ради Олені Гренчук.













Запрошуємо всіх завітати до наших бібліотек 
та в світовий інформаційний простір !!!

2 коментарі:

Тетяна Кущук сказав...

Молодці, колеги! Мої найщиріші вітання!

Рахівська публічна бібліотека сказав...

Щиро дякуємо ! ))