пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Краєзнавчий день, присвячений 75-річчю проголошення Карпатської України

14 березня у районній бібліотеці міста Рахів відбувся краєзнавчий день, присвячений 75-річчю проголошення Карпатської України. На цей захід завітало багато користувачів юнацького віку, які протягом краєзнавчого дня,  із захопленням поринули в  ті величні події 1939 року, що змінили історію нашого краю,  свідомість та відчуття свободи і незалежності, як і  українців того часу, так і українців сьогодення.
Ведучі в продовж заходу донесли до присутніх розуміння великого значення тих подій в житті кожного українця. Цікавою була розповідь вчителя історії  ЗОШ №3 Козурак Г.П. про трагічну долю президента Карпатської України Августина Волошина. Згодом користувачі декламували героїчні та патріотичні вірші даної тематики, виконали гімн України, після чого пролунали заклики «Слава Україні – героям слава».
 Світлу пам'ять героїв Карпатської України, а також  тих хто в наші дні відстоював суверенну Українську державу, честь і гідність на столичному майдані ціною власного життя, а це «Небесна Сотня» - присутні вшанували хвилиною мовчання.

Було організовано книжково-ілюстративну виставку – «За Карпатську Україну, за її волю», яка викликала у користувачів неабияку цікавість зазирнути в минуле трагічних подій. Також протягом краєзнавчого дня всі присутні мали нагоду переглянути документальний фільм «Срібна Земля – хронічки Карпатської України».





Немає коментарів: