четвер, 12 лютого 2015 р.

Конкурс для журналістів і фахівців лісової галузі «Кожен рік – Рік лісів»

До участі запрошено журналісті всіх видів ЗМІ та фахівців лісової галузі (лісівників*).
Термін подання матеріалів - до 15 травня 2015 року на адресу куратора конкурсу від «Телекритики» zelin.tk@gmail.com ((098) 446-61-95).
Критерії відбору:
- роботи мають бути опубліковані/вийти в ефір з 1 червня 2014 року до 15 травня 2015 року або спеціально створені для конкурсу;
- роботи повинні розкривати тему конкурсу (одну або кілька проблем), аналітичні матеріали матимуть перевагу при оцінюванні;
- кожен матеріал має супроводжуватися короткою інформацією про автора, ЗМІ та дату виходу (або вказано, що роботу створено спеціально для конкурсу);
- кількість робіт, які один автор (група авторів) може надіслати на конкурс, - до 5 робіт .
Проблеми, на висвітлення яких варто звернути особливу увагу:
  • Реформа лісового господарства України, потреба її проведення, як проводити тощо;
  • Розвиток інституту права власності на ліси;
  • Проблеми та шляхи розвитку системи управління лісами;
  • Лісове законодавство як продовження лісової політики: структура, зміст, проблеми й шляхи вдосконалення;
  • Забезпечення збереження лісового біорізноманіття;
  • Потенціал лісового сектору України та фактори, що гальмують його інноваційний розвиток, динаміка ринку української деревини та продукції її переробки;
  • Інші наявні проблеми лісового господарства України та пропозиції, спрямовані на їх вирішення;
  • Відкритість лісового сектору України, способи її покращення.
Довідкову інформацію щодо тем конкурсу можна знайти також на сайті програми FLEG II в Україні  -fleg.org.ua/, сайтах «Український лісовод», «Природа в Україні» та інших інтернет-ресурсах - учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі джерел.
Консультанти програми FLEG II в Україні готові надати учасникам конкурсу необхідну інформацію та коментарі. Учасники конкурсу не обмежені у своєму виборі осіб та організацій як джерел інформації та авторів коментарів.
З матеріалами, що увійшли до четвірки переможців попередніх конкурсів «Правозастосування та управління у лісовому секторі України», можна ознайомитись на сайті «Телекритика» (2011-й, 2012-йта 2014 рік) або на сайті програми FLEG II в Україні.
 Публікація конкурсних робіт:
Для вільного обговорення й оцінки журналістські матеріали, надіслані на конкурс, буде внесено до списку конкурсних робіт на сайті програмиFLEG ІІ (ЄІСП/Схід-2). Найцікавіші буде опубліковано також на сайті www.telekritika.ua.
Гонорарний фонд:
За кожну роботу, відібрану для публікації на сайті «Телекритики», автор отримує гонорар у розмірі1000 грн.
Автори чотирьох найкращих матеріалів, створених у жанрі репортажу або розслідування (або інших жанрів, або позажанрові - головне, щоб було фахово з журналістської та лісівничої точок зору, конструктивно і цікаво), що наберуть найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримають по 4000 грнкожен.
Автор найкращої роботи в жанрі аналітики у спеціально створеній номінації «Шляхи реформи лісового господарства: теорія і практика; учора, сьогодні, завтра», що набере найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримає 4000 грн.
Фахівець лісової галузі (лісівник), автор найкращої публіцистичної або відеороботи у спеціально створеній номінації для робітників лісової галузі «Проблеми лісового господарства очима лісівника», що набере найбільшу кількість балів - оцінок журі, отримає 5000 грн.
Якщо в якійсь із номінацій не буде гідних першого місця робіт, премії переходять у інші номінації.
Журі конкурсу оцінює роботи з 16 по 29 травня за рейтинговою системою. Бали кожен із членів журі виставляє самостійно. Найкращі матеріали визначаються за сумою виставлених балів.
Оголошення переможців і вручення призів відбудеться під час проведення церемонії нагородження на початку червня.
З усіх питань просимо звертатися до куратора конкурсу Юлії Зелінської, (044) 354-28-01, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com
Подання матеріалів на конкурс означає згоду автора на розміщення цих матеріалів на сайті Програми FLEG II, сайті «Телекритика» та використання їх у роботі Програми FLEG.
* «Лісівники» у даному разі - це фахівці, що займаються (або займалися) практичною роботою, пов’язаною з лісовим господарством у всьому її різноманітті (але не працівники прес-служб). У першу чергу - працівники галузі незалежно від відомчої належності. Їхні публікації повинні бути присвячені не стільки висвітленню успіхів, скільки опису проблем, пропозицій щодо їх вирішення, обґрунтуванню реформ.

Контакти

  • zelin.tk@gmail.com
  • 098 446-61-95
За матеріалами сайту РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ГУРТ

Немає коментарів: