пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Дитяче читання – основа гармонійного розвитку та задоволення освітніх, комунікаційних, соціокультурних потреб особистості


7 березня в приміщені районної дитячої бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему „Дитяче читання – основа гармонійного розвитку та задоволення освітніх, комунікаційних, соціокультурних потреб особистості”.
Відкрила семінар директор Рахівської центральної районної бібліотеки Галина Приймак. 
Завідувачка методико-бібліографічним відділом ЦРБ Єва Дідик підготувала доповідь «Дитяча бібліотека — соціокультурний інститут виховання і духовного розвитку особистості»
Фахівцями районної дитячої бібліотеки були надані консультації: 
        заступник директора по роботі з дітьми Марія Бронтерюк: «Роль бібліотекаря у вихованні інформаційної культури та любові до книги користувачів-дітей»
        Лазоряк Л.М. – бібліотекар ЦДБ: „Українська книга як фактор загальнолюдських цінностей у вихованні майбутніх громадян держави”

        Мартиш О.Д. – бібліотекар ЦДБ: „Організація дозвіллєвої діяльності дітей в бібліотеках”











        бібліотекар Інтернет-центру Юришинець Н.В. розповіла присутнім про  „Використання соціальних мереж та блогу для реклами послуг бібліотеки для дітей”
Бубещук Г.І. – зав. бібліотекою-філією с. Росішка поділилася з присутніми  своїм досвідом роботи за даною темою та продемонструвала їм слайдову презентацію на тему „Інновації в роботі сільської бібліотеки по формуванню культури читання дітей”.
Бібліотекар філії с. Богдан Вечернюк Тетяна у лютому-місяці була учасником IV Зимової школи молодих бібліотекарів УБА, яка проходила на зимовому курорті Драгобрат. Враженнями від заходу вона і поділилася з присутніми.
Корисним та повчальним для присутніх сільських бібліотекарів був майстер-клас „Тренінги, рольові ігри  та практичні заняття для дітей та батьків у бібліотеці” проведений методистом ЦРБ Зварич Г.М. з дітьми-користувачами РДБ.














Завідувачка методико-бібліографічним відділом ознайомила бібліотекарів сільських бібліотек з методикою проведення дня суцільного обліку попиту користувачів, який заплановано провести 22 березня та наголосила на важливості участі кожної філії в даному вивченні. 
На завершення семінару начальник відділу культури Рахівської райдержадміністрації Володимир Леонідович Шепета привітав присутніх жінок з наступаючим святом весни. 
Завершився семінар привітаннями та „солодким столом”. 









Немає коментарів: