четвер, 23 березня 2017 р.

Відсвяткували Всесвітній день поезії

У читальній залі Рахівської районної бібліотеки відсвяткували Всесвітній день поезії, організувавши вечір

«Поезія – невичерпне джерело мудрості, чару і любові» .

Захід відкрила Запорожано Кароліна, яка розповіла історію про офіційне  прийняття Всесвітнього дня поезії, яке відзначається 21 березня з 2000 року. А в  Україні це свято відзначається на державному рівні щорічно з  2004 року. Ведучі Савляк Люба та Німчук Злата розповіли про те, як поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини.  Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття. І, мабуть, саме через поетичні рядки ми повинні вчитись бачити прекрасне у житті.  На вечорі поезії учасники заходу – Корадіні Ірина, Іванов Олександр, Запорожано Кароліна та Колачук Дмитро продекламували поетичні рядки, що містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу, що народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба.







Родзинкою святкування були музичні композиції у виконанні Івасюк Алесії «Допоки сонце сяє» та «Старі фотографії на стіл розклади». Звучання живої класичної гітари справило на присутніх особливе враження.






Також відвідувачі заходу мали можливість краще ознайомилитись з поетичними збірками  Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Симоненка, Олександра Олеся, Миколи Антощака, Надії Кир’ян, Івана Козаченка та інших, які  були представлені на книжковій виставці «Поезія – це просто неповторність».












Немає коментарів: