понеділок, 26 червня 2017 р.

"Кидай мишку - бери книжку!"

Гаряча книжкова 20-ка для молоді, і тих, кому за…)


 Випускники вже здали ЗНО, студенти завершили навчання, почався період літніх відпусток та відпочинку, які передбачають купу вільного часу. 

Чому б його не провести з цікавою книгою? 

Пропонуємо Вашій увазі підбірку книг на різні смаки: фантастика, детективи, романи, пригоди. Можливо саме тут ви знайдете "свою" книгу!?


«Голодні ігри»
Сюзанна Коллінз

Про книгу: На руїнах континенту, колись відомого як Північна Америка, блискучий Капітолій об’єднав дванадцять округів у країну Панем. Щоб тримати підлеглих у покорі, Капітолій вигадав жорстоке реаліті-шоу — Голодні ігри, в яких щороку хлопець і дівчина з кожного округу змушені битися на смерть. Під час святкування Жнив шістнадцятирічна Катніс Евердін і ЇЇ друг Гейл беруть участь у жеребкуванні — це приречення всіх дітей Панему від дванадцяти до вісімнадцяти років. Кілька років поспіль їм щастило — жереб падав на інших, та чи буде прихильною до них доля і на ці Жнива? Ба гірше: а що як зараз невблаганна рука Капітолія роз’єднає Катніс і Гейла назавжди?
Видавництво: КМ Publishing, 2014



«Кава з кардамоном»
Яґелло Йоанна

Про книгу: Досі спокійне життя 15-річної гімназисти Лінки змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці, доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню… Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її  мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов’язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми… Щоб відволіктися, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з’ясувати пов’язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила…
За пригодами Лінки читачі стежать затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном.
Видавництво: Урбіно, 2015.



«Шоколад із чилі»
Яґелло Йоанна

Про книгу: Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Львова, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікуванні Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Видавництво: Урбіно, 2015.


«Країна розваг»
Стівен Кінг

Про книгу: Вперше українською! Новий роман від короля жахів! За емоціями роман не поступається «Зеленій милі» та «Втечі з Шоушенка»!
Студент Девін влаштовується на літню роботу в парк атракціонів, сподіваючись забути дівчину, яка розбила йому серце. Але тут відбувається щось моторошне. Кажуть, що в парку бачать примару дівчини, вбитої у «Домі жахів». Безжальний маніяк уже забрав життя дівчат, а його так і не знайшли. Ворожка з парку розваг пророкує, що на Девіна чекають дивовижні зустрічі. З чим ще він стикнеться у країні розваг? Темне одкровення навіки змінить його життя!
Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля, 2014.




«Смок Беллю; Смок і Малюк»
Джек Лондон

Про книгу: Герої творів Джека Лондона (1876—1916) — це завжди мужні, витривалі й невтомні шукачі щастя. Зі сторінок книги перед нами постає молодий, енергійний Крістофер Беллю, котрий, на думку його дядечка, марнує життя серед богеми Сан-Франциско. Але в його жилах тече кров діда — незламного підкорювача Дикого Заходу. З неймовірними труднощами здолавши Чилкутський перевал, вчорашній городянин стає новою людиною — тепер він Смок Беллю. У першу ж зиму на Клондайку він на рівних зі старожилами бере участь у поході за золотом на струмок Індіанки та змагається на собачих упряжках з найкращими погоничами. Але найголовніше — у цьому суворому краю він знаходить найдорожче за всі поклади золота на землі — вірну дружбу і щире кохання.
Видавництво: Знання, 2017.


«Цензор снів»
Юрій Винничук

Про книгу: Головних героїв цього роману двоє. Вони різні за характером і поглядами, вони антиподи, але багато чого в них є спільного: зріст, вага, колір волосся, колір очей, вік. Коли дивитися на їхні юнацькі фото, складається враження, що це якщо не рідні, то принаймні брати у перших. Навіть пізніше, коли вони стали дорослими, і один з них зостався по-юнацькому худим, а другий огрядним, подібність все одно кидалася в очі. Але незважаючи на все це, вони друзями не були, просто інколи життя їх зводило, аби швидко знову розвести, самих їх смерть оминала, хоч і не оминала їхніх близьких, смерть завжди була на півкроку від кожного з них і била прицільно, але помилялася якраз на тих півкроку чи півхвилини.
Видавництво: Довженко Букс, 2016.


«Бібліотекар»
Віктор Палинський

Про книгу: Нова книжка прози відомого українського письменника Віктора Палинського - це ще одна нагода для шанувальників вишуканої літератури отримати справжню насолоду від читання, покинувши у світ невичерпної уяви та даровитого хисту. Його герої екстравагантні та несподівані, а їхні світи - можливості магічних перевтілень, містичних пошукувань. Звернімося до "Бібліотекаря"!
Видавництво: Апріорі, 2013.








«Київські відьми. Меч і хрест»
Лада Лузіна

Про книгу: Три молоді киянки прийняли від помираючої відьми Килини її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Адже вони такі різні: студентка історичного факультету Маша Ковальова, залізна бізнес-леді Катерина Дображанська і звільнена з нічного клубу співачка-зайдиголова Даша Чуб на прізвисько Землепотрясна.
Всі події розгортаються в наші дні. Але, володіючи магічною силою, не важко потрапити в минуле і познайомиться з авторами "Трьох богатирів" і "Демона" – Віктором Васнецовим та Михайлом Врубелем. А також відвідати київську Лису Гору, де, за переказами, збиралися усі слов’янські відьми.
Видавництво: Фоліо, 2012.




«Руденька»
Юля Пилипенко

Про книгу: Десять років тому українські лікарі винесли Юлі вирок: до свого вісімнадцятого дня народження вона має вмерти. Ця книга — своєрідний щоденник-сповідь, де кожен рядок — не уява авторки, а події з її життя. Історія Юлі приводить нас у ті дні, коли їй здавалося, що нічого не можна змінити, коли вона не впізнавала свого обличчя й тіла, а руде волосся відбивалося в дзеркалі фіолетовим, впродовж однієї ночі змінивши колір... З дивовижною відвертістю та оптимізмом, який за таких обставин здається неймовірним, Юля розповідає, як заново вчилася любити життя і насолоджуватися ним, що є найважливішим, коли народжуєшся вдруге. Ця книга — не просто історія боротьби життя зі смертю, це ще й історія кохання. До чоловіка, до життя, до себе. Ви колись замислювались, що б зробили, якби це був останній день вашого життя?.. Тоді ця книга для вас.
Видавництво: Фоліо, 2016.


«Вовк Казан – відданий друг»
Джеймс Олівер

Про книгу: Це один з найвідоміших творів американсь­кого прозаїка та захисника довкілля Джеймса Олівера Кервуда, який належить до золотого фонду пригодницької літератури. Продовжуючи кращі традиції Джека Лондона, Дж. О. Кервуд розкриває внутрішній світ тварини, дивлячись на світ її очима. Письменник надзвичайно майстерно зумів пе­редати психологію головних героїв повісті — Казана, на чверть вовка, на три чверті собаки, та його вірної супутниці Сірої Вовчиці. Через своє походження Казан розривається між двома світами — світом людей та світом тварин. Боротьба двох начал ні на мить не припиняється, змушуючи читача хвилюватися за долю цього неймовірно благородного красеня, безжалісного до всіх, хто порушує його права, й турботливого до тих, хто йому небайдужий.
Видавництво: Знання, 2015.



«Дівчина, що гралася з вогнем»
Стіг Ларссон

Про книгу: Стіг Ларссон (1954—2004) — талановитий шведський письменник і журналіст, твори якого набули популярності вже після передчасної смерті автора. Він — автор відомої трилогії «Міленіум» про детектива-журналіста Мікаеля Блумквіста та дівчину-хакера Лісбет Саландер. У видавництві «Фоліо» у вересні 2010 році вийшов друком перший роман трилогії «Чоловіки, що ненавидять жінок».
 Роман «Дівчина, що гралася з вогнем» — друга частина трилогії.
 Пізно ввечері у своїй квартирі вбито журналіста та його подругу, які вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь з Прибалтики та Східної Європи. Усі підозри падають на найдивнішу дівчину у світі з темним минулим — Лісбет Саландер.
Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег і друзів, щоб знайти справжнього вбивцю і довести невинуватість Лісбет, яка колись врятувала йому життя.
По всій Швеції розпочато полювання на «вбивцю-психопатку», проте Лісбет Саландер не боїться кинути виклик усім — і мафії, і громадськості, і навіть самій смерті.
Видавництво: Фоліо, 2012.


«Оповідки Еви Луни»
Ісабель Альєнде

Про книгу: Вперше в Україні виходить книжка сучасної чилійської письменниці Ісабель Альєнде, за якою давно закріпилося неофіційне звання «Габріеля Гарсії Маркеса у спідниці». Серед письменницького доробку — 20 книжок; переклади на 35 мов; понад 65 млн. примірників по всьому світу; 50 міжнародних літературних нагород у 15 країнах. Двадцять три її оповідки — це історії кохання і зради, честі та безчестя, дружби й ворожнечі. Це історії різних людей, об’єднані багатою уявою, образною мовою та дотепністю відомої письменниці, якій, як і її героїні, новітній Шахразаді на ім’я Ева Луна, не загрожує немилість найвимогливішого читача.
Видавництво: Вид-во Анетти Антоненко, 2016.




«Арсен»
Ірен Роздобудько


Про книгу: 13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка.
А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка "забрала" в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала "візитівкою" цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди.
Нова повість відомої письменниці Ірен Роздобудько розповідає про дорослішання, життєво важливі трансформації в свідомості й пошук моральних орієнтирів у житті.
Видавництво: Грані-Т, 2013.


«Енн із Зелених Дахів»
Монтгомері Люсі-Мод

Про книгу: Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!
Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми, створено театральні постановки. «Енн із Зелених Дахів» – початок циклу, що складається з восьми книжок.
Видавництво: Урбіно, 2016.



«Туфлі до вручення «Оскара»»
Меліна Камерич

Про книгу: О’Генрі колись написав, що для повноти життя людина повинна пережити бідність, любов та війну. У книжці «Туфлі до вручення “Оскара”» усе це є в достатній кількості, тож її можна вважати експрес-курсом із пізнання життя. Український переклад Меліни Камерич — перший на східно­слов’ян­ських теренах. Так само вперше до українського читача приходить Боснія і Герцеговина — «маленька горда країна», де співіснують важке воєнне минуле, складне політичне теперішнє, страшенно цікава культура і досвід великої людяності та сили духу. «Туфлі до вручення “Оскара”» — книжка національна і жіноча, й водночас достатньо міцна для великого світу. У цій книзі багато пошуків ідентичності та ще більше любові. Вона схожа на дихання. Вона належить до тих книжок, після яких уже не будеш таким, як раніше.
Видавництво: Фоліо, 2015.



«Музей невинності»
Орхан Памук

Про книгу: «Музей невинності» — останній, «викоханий» роман Орхана Памука. Завдяки перекладацько-редакторській команді видавництва «Фоліо» український читач одним із перших отримує змогу ознайомитися з інтелектуальним бестселером, що з'явився в Туреччині наприкінці 2008 р. Найтонше лезо азійської меланхолії та європейської іронії — фірмовий стиль автора — прочиняє перед «читачем щасливого 21 століття» двері у «цнотливу», «невинну» епоху. Щастя й кохання — чи є вони? Орхан Памук розмірковує над цим питанням разом з головним героєм роману Кемалем Басмаджи, назавжди закоханим у дівчину Фюсун. Насолоджуємося...
Видавництво: Фоліо, 2012.



«Страшні історії»
Андрій Кокотюха

Про книгу: Ледве встигли наші герої-детективи відновити справедливість у світі, допомагаючи відшукати вкраденого собаку, як тут же, немов за законами казково-детективного жанру, опинилися в Карпатах, де на них уже чекали куди цікавіші пригоди. Адже легенди Карпатських гір — це вам не американський хорор…
Видавництво: Грані-Т, 2008.










«Лісом, небом, водою. Інженер»
Сергій Оксеник

Про книгу: От уже ніби й довідалися, що то за страшна сила, яка прагне знищити всіх людей і взагалі всіх живих істот на Землі, а як її здолати – так нікому й не відомо. Безнадійний, жахливий, авантюрний план Лисого не сподобався нікому – ні Лелі, ні Марічці, ні Бороді... І все ж усі вони й навіть півень на ймення Сокіл беруться допомогти. Страшно й подумати, до чого це може призвести. І все ж – звідки ця темна підземна сила взялася? Чому вона така ворожа до людини? На ці запитання, можливо, відповість доля зовсім іншого персонажа, який назвав себе Інженером. Остання книга трилогії “Лісом, небом, водою” так само сповнена фантастичних пригод і пригодницької фантастики, як і дві попередні: “Лисий” і “Леля”.
Видавництво: Смолоскип, 2014.



«Танг»
Василь Трубай

Про книгу: Василь Трубай – один із відомих українських письменників. Автор книжок: «Кінець світу», «Все просто», «Я не можу не бути», «Ріка» та ін.. Він знаний кіносценарист і публіцист. За його творами знято художні фільми: «Посилка для Маргарет Тетчер» та «Вперед, за скарбами гетьмана!». Лауреат літературних премій імені Григорія Косинки та Тодося Осьмачки. Твори письменника перекладалися англійською, німецькою, чеською, сербською, білоруською мовами.
«Повертаючись із відрядження, Грицько Завірюха заїхав у Києві на Володимирський ринок купити дружині в подарунок чогось смачненького. Настя дуже любила всякі екзотичні фрукти і він кожного разу намагався привезти щось нове, чого вона ще не куштувала. Та й донька Світланка зрадіє якомусь кумквату, мангостану чи колючому ківано.
Обійшовши прилавки, він зупинився біля химородної рослини з м’ясистим листям, яка цвіла жовтими квітами і дуже приємно пахла. На коротеньких гілках поряд із цвітом полум’яніли світло-рожеві ягоди, схожі на сердечка. Дивна рослина, він таких ще не бачив…»
Видавництво: Український письменник, 2016.


«Варан»
Марина та Сергій Дяченки

Про книгу: Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси — у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібне «справжньому»  фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від інших — філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна задати собі кожна людина...
Видавництво: Фоліо, 2012.








Всі книги знаходяться у книжковому фонді бібліотеки і є вільними для читання. 
Завітайте до нас та оберіть для себе найцікавішу!
Приємного читання! :) 


Немає коментарів: