четвер, 3 жовтня 2019 р.

«Моя бібліотеко! Ти мудрість всіх віків, хранителька добра»



Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, - що може бути достойнішим? Бабине літо і свято великого, духовного багатого колективу бібліотечних працівників!

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії відзначається це свято. Сама назва – «Всеукраїнський» свідчить, що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги немає знань, поступу вперед.
1 жовтня в стінах Рахівської районної дитячої бібліотеки, бібліотекарі та ветерани бібліотечної справи  району зібралися з нагоди свята.





















„Винуватців” свята вітали заступник голови районної ради Копич Іван Іванович, начальник відділу культури Рахівської РДА Шепета Володимир Леонідович та секретар міської ради Брехлічук Дмитро Дмитрович. Виступаючі подякували за нелегку та таку потрібну працю, а також вручили грамоти та цінні подарунки бібліотекарям: Варзі Ганні, Песар Любові, Чабрик Любові, Котлан Марії, Бубещук Ганні, Кравчук Ганні, Федірцан Оксані, Шемота Галині, Сас Олені, Гарасим Ользі.
Особливим багатством бібліотек завжди були і будуть її кадри – талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі. Теплими словами привітала колег завідувачка методико-бібліографічним відділом Дідик Єва Георгіївна. А також вручила грамоти та цінні подарунки переможцям районного фото-конкурсу «Книжкова виставка – обличчя бібліотеки». Перше місце поділили Рахівська центральна районна бібліотека та Рахівська районна дитяча бібліотека, друге місце отримала бібліотека-філія с. Ділове та третє місце-бібліотека-філія с. Луг.
Багато теплих слів бібліотекарі почули від голови райкому профспілки працівників культури Ворохта Галини, яка також вручила грамоти за 50-річний стаж роботи на бібліотечній ниві директору Рахівської централізованої бібліотечної системи Приймак Галині та бібліотекарю Рахівської центральної районної бібліотеки Кокіш-Мельник Олені. За сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у бібліотечну справу отримала грамоту завідувачка методико-бібліографічним відділом Дідик Єва.
Привітати з професійним святом бібліотекарів району прийшов колишній завідувач відділу культури, історик, краєзнавець Микола Ткач.
Голова профкому Рахівської централізованої бібліотечної системи Зварич Ганна оголосила подяку за участь у роботі бібліотеки колишньому директору Рахівської централізованої бібліотечної системи Федурці Марії та вручила грамоти Яворенко Марії та Ворохта Галині. Також продемонструвала презентацію «Бібліотекарі бувають різними».
Дуже емоційно присутні сприйняли виступ народного аматорського вокального квартету «Горяни» під керівництвом директора Рахівського районного будинку культури Івана Мисинчука.
Бібліотечне покликання... Це коли частиною твого життя стають люди та книги. Коли радо зустрічаєш читача, пропонуєш йому літературу, просто поговориш, вислухаєш людину і пам’ятаєш своїх читачів.
Хороший бібліотекар має бути компетентним і в книжках і в людях. Головне, щоб наші читачі не покидали бібліотеку з почуттями розчарування чи невдоволення. Тому що без читача немислима професія бібліотекаря.
Приємним було письмове вітання від користувача Калинюка Миколи, яке зачитала Котлан Марія.
Постійний користувач бібліотеки Білінкевич Мирон розчулив всіх своїм виступом: у його виконанні прозвучала літературна композиція Миколи Луківа, Зої Слободян та Бориса Олійника. На завершення заходу прочитав гуморески Оксани Йонаш-Тодер «Трафунок» та «Василина-краса».
Бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Все життя всесвіту зосереджено у цьому магічному кристалі, що називається – бібліотека.













Немає коментарів: