середу, 30 жовтня 2019 р.

У Рахові презентували журнал «ГУЦУЛЬЩИНА І ПОКУТТЯ»




 Просторе приміщення Рахівської центральної районної бібліотеки було переповнене – тут зібрались рахів’яни на презентацію першого числа журналу «:Гуцульщина і Покуття», що його заснував і видав Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського.
Присутні тепло вітали творчий колектив музейників.

Модератор зустрічі, головний редактор журналу «Гуцульщина і Покуття»  Олександр Масляник розповів про ідею заснування часопису, поділився найближчими творчими планами і закликав рахів’ян до співпраці.

Генеральна директорка Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського Ярослава Ткачук відзначила особливості нового музейного видання, розповіла про Музей і подарувала бібліотеці альбом «Скарби».


Мав слово і старший науковий працівник музею, літературознавець Микола Васильчук, який також подарував бібліотеці свої книги.

Знаний краєзнавець та історик Микола Ткач, народний майстер Микола Кокіш, архітектор і блогерка Орися Кравчук (автори статей у першому числі) висловили чимало цікавих та слушних пропозицій, які знайдуть своє втілення у наступних випусках часопису.

Учасники презентації були єдині в думці, що журнал сприятиме кращому пізнанню й популяризації культури та народного мистецтва Гуцульщини і Покуття як в Україні, так і за кордоном (Канада, США, Франція, Німеччина...), звідки вже надходять замовлення на доставку музейного видання.






1 коментар:

Oleg сказав...

Я хочу поділитися свідченням того, як послуга фінансування Le_Meridian допомогла мені отримати кредит у розмірі 2 000 000,00 доларів США для фінансування мого проекту ферми марихуани, я дуже вдячний і пообіцяв поділитися цією законною компанією з фінансування для всіх, хто шукає спосіб розширити свій бізнес project.the company - компанія, що фінансує. Кожен, хто шукає фінансової підтримки, повинен зв’язатися з ними на адресу lfdsloans@outlook.com Або lfdsloans@lemeridianfds.com Містер Бенджамін також на WhatsApp 1-989-394-3740, щоб полегшити справи будь-якому заявнику.