неділю, 8 листопада 2020 р.

Шкільні науки - легко!

 

Ваша дитина не хоче вчитись? Дистанційне навчання дається важко? Немає чим зайняти дитину у вихідні? Не знаєте як поєднати цікаве та корисне? 

А ви знаєте, що шкільні науки можуть бути доступними для пізнання, та більше того, – захоплюючими! І нові книги, що надійшли до нашої бібліотеки Вам у цьому допоможуть! Буде цікаво не тільки дітям..!

 

 

«Мінерали та гірські породи. 

50 найвідоміших різновидів»


Про книгу: За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших мінералів і гірських порід. Ви дізнаєтеся про їхні основні ознаки, про те, як вони утворюються і де поширені у світі.

Видавництво: Вид.група КМ-БУКС, 2018р.

 




«Всесвіт.

50 найвідоміших космічних об’єктів»


Про книгу: У цьому довіднику описано 50 найвідоміших космічних об’єктів — небесні тіла, астрономічні явища, космічні апарати. Ви дізнаєтеся, як правильно спостерігати за нічним небом, а також де і коли можна побачити те чи інше космічне тіло.

Видавництво: Вид.група КМ-БУКС, 2018р.

 


«Як влаштовано Всесвіт.

Вступ до сучасної космології»

Сергій Парновський, Олексій Парновський


Про книгу: Із чого почався Всесвіт і чи його вік скінченний? Як він розвивався і що з ним відбувається тепер? Де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові? У цій книжці прочитаєте короткий курс про історію та сучасний стан космології — науки про Всесвіт та місце людства у ньому: чотиривимірний простір-час, створення Всесвіту під час Великого вибуху, його еволюцію, характеристики, як вимірювати відстані до далеких астрономічних об’єктів, як зважити світло тощо. Сучасні українські науковці підготували для вас цікавий екскурс у складний світ науки та спробували відповісти на популярні запитання, зокрема про «темний бік» нашого Всесвіту: темну енергію, темну матерію та чорні діри.

Видавництво: Старого Лева, 2019р.

 

«Найкоротша історія часу»

Стівен  Гокінґ, Леонард Млодінов


Про книгу: Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах.

Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку.

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля, 2019р.

 

 

«Екскурсія математикою. Як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку»

Стівен Строґац


Про книгу: Математика — це не прісний набір формул. Вона скрізь, якщо знати, куди поглянути. Як розгледіти синусоїди у смужках зебри? Що таке «математика матраців»? Як кидки в баскетболі пояснюють основи лічби? У цій книжці автор проведе математичну екскурсію: від рівня садочка до університетського, даючи можливість будь-кому розібратися в цьому предметі й полюбити його. Навіть якщо маєте страх перед математикою, ви просто не зможете відірватися від книжки.

Видавництво: Наш формат, 2019р.

 

 


«Захоплююча геометрія»

Яків Перельман


Про книгу: «Захоплююча геометрія» Якова Перельмана – одна з найзахопливіших книжок про геометрію. У ній ця наука, за словами самого автора, «відривається від класної дошки», з якою тісно пов’язувалася у свідомості пересічного читача, й виводиться у вільний простір – у ліс, поле, до річки, на дорогу, а згодом – у далекі моря та захмарні глибини простору. Часто ці розповіді ілюструються уривками з творів класиків літератури та висловами великих учених. Прочитавши книгу, читач знатиме незмірно більше про застосування геометрії, ніж про це можна довідатися з десятків «шкільних» підручників та посібників. Книгу перекладено багатьма мовами світу. Українською виходить уперше. Видання зацікавить не тільки тих, хто вже любить і займається математикою, а й усіх, хто хотів би мати про неї правдиве уявлення, зокрема, знати про її справжнє місце у нашому житті.

Видавництво: Навчальна книга – Богдан, 2018р.

 

«Фізика на кожному кроці»

Яків Перельман


Про книгу: За задумом автора, ця книга мала відкривати серію раніше написаних ним науково-популярних книг з фізики, а тому адресувалася для найменш підготовлених читачів. Автор уважав, що приступати до систематичного вивчення фізики можна лише тоді, коли буде накопичений достатній масив спостережень за фізичними явищами у навколишній природі та побуті. У цьому й полягає призначення книги. У ній міститься велика кількість захопливих розповідей про різноманітні фізичні явища, а також описуються найпростіші досліди, які читач може виконати власноруч із використанням підручних засобів. Підвищенню інтересу до предмета сприятиме притаманна автору неповторна белетристична форма розповідей, багатий ілюстративний матеріал, а також екскурси в історію наукових відкриттів, що супроводжуються цитуванням класиків науки, учасників та свідків видатних експериментів. Книга буде корисною не тільки «для юних фізиків», як коротко характеризував її призначення сам автор, а й для всіх, хто з допитливістю ставиться до природних явищ, але не має достатніх знань для їхнього пояснення. Вона розширить кругозір читача, збагатить його новими знаннями та несподіваними зіставленнями, а головне — виробить звичку для всього шукати раціонального пояснення. Книга стане в пригоді й батькам, допомагаючи їм відповідати на численні «чому» своїх дітей, а також учителям, пропонуючи їм засоби для підвищення інтересу до навчання їхніх учнів.

Видавництво: Навчальна книга – Богдан, 2018р.

 

 

«Українська легко!»

Наталія Клименко, Павло Мельник – Крисаченко


Про книгу: Українська без суржику, русизмів і кальок за допомогою інфографіки! Видання з наочними ілюстраціями та стислими правилами, прикладами вживання і корисними статтями. Цю книжку створено з мрією про те, що колись в Україні буде модно знати декілька мов, а говорити українською. Видання для тих, хто:

– спілкується українською і хоче вдосконалити свої знання;

– прагне запобігти помилковому слововживанню;

– бажає дізнатися нові фразеологізми й синоніми;

– намагається уникнути вживання не властивих українській мовній традиції зворотів і висловів.

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля, 2019р.

 

 

«Цікаве мовознавство»

Кирило Булаховський


Про книгу: Пропонована книжка запрошує читача в неймовірний і чарівний світ мовознавства. У ній ви дізнаєтесь, що таке мова, скільки мов на світі, якими можуть бути мови цивілізацій інших планет, як розшифрували єгипетські ієрогліфи та багато іншого. Значну увагу приділено українській мові – нашому з вами духовному багатству. Крім української, згадано десятки інших мов, наведено багатий ілюстративний матеріал, у тому числі призабуту українську лексику, приклади з фольклору та художньої літератури. Видання адресоване учням, батькам, учителям, студентам, викладачам, усім, хто цікавиться мовними питаннями.

Видавництво: Апріорі, 2019р.

 

 

«Словник синонімів української мови:

понад 2500 синонімічних гнізд»

Олексій Вусик


Про книгу: Словник містить різнобічну характеристику синонімів сучасної української мови. Це плід багаторічної праці автора-письменника.

Розрахований на філологів, письменників, журналістів, учителів-словесників, учнівську та студентську молодь, усіх, хто небайдужий до розвитку рідної мови.

Видавництво: Навчальна книга – Богдан, 2019р.

 

 




«Прорив у швидкості читання.

Книжка за день – це реальність»

Пітер Камп


Про книгу: Американський президент Теодор Рузвельт устигав «ковтнути» книжку перед сніданком. Інвестор Ворен Баффет прочитує по 500 сторінок щодня. Засновник Microsoft Білл Ґейтс щотижня перегортає останню сторінку цікавого йому видання. У чому таємниця їхнього супервстигання? Автор цієї книжки переконує, що таких результатів можна досягнути, опанувавши техніку скорочитання. Завдяки простій та ефективній методиці ви зрозумієте, як швидко сприймати й запам’ятовувати текст, які трюки застосовувати та як налаштувати внутрішній спідометр. Ви зможете самостійно засвоїти техніку скорочитання і вже через тиждень помітите перші результати.

Видавництво: Наш формат, 2018р.

 

 

«Книжка про сміття» 

Галина Ткачук


Про книгу: Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.

У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї.

Видавництво: Старого Лева, 2019р.

  

                           Приходь! Обирай! Читай!

Немає коментарів: