вівторок, 14 березня 2023 р.

ДЕНЬ ДОБРОВОЛЬЦЯ та ДЕНЬ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ


Знову до кожного з нас, вже вкотре, завітав березень. Цей перший весняний місяць багатий на різноманітні свята, визначні події, знаменні дати.
Відповідно до плану роботи учнівської ради «Лідер» Рахівської ТГ 14 березня організовано та проведено захід з нагоди відзначення Дня добровольця. Участь у заході на базі Рахівської публічної бібліотеки взяли лідери учнівських самоврядувань Костилівського, Білинського та Рахівських ЗЗСО І-ІІІ ст. №1, №2, №3, №4.
Учитель історії Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ст №1 Слюсарчук С.В. розповіла учням коротко історію добровольчих формувань та зачитала постанову Верховної Ради України "Про встановлення Дня українського добровольця».
Невеликий екскурс по книжковій виставці до Дня добровольця і Дня Карпатської України, що відзначатиметься 15 березня, провела бібліотекар краєзнавчого відділу Рахівської публічної бібліотеки Миланюк М.Ю. Вона також запропонувала присутнім переглянути документальний фільм про Карпатську Україну. Після цього всі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.
На захід був запрошений Степан Легач, доброволець 2016 року, який разом із тисячами звичайних громадян зі зброєю в руках першими стали на захист Батьківщини. Учні 9-А класу Рахівського ЗЗСО №1 вручили йому на згадку пам’ятний подарунок.
Уривок з поеми «Гайдамаки» (Епілог) читала Анастасія Назарик.
Ведуча заходу - Юлія Чубіка, член учнівської ради «Лідер».

Заступник директора
з НВР Н.В.Назарик













Немає коментарів: