середа, 2 жовтня 2024 р.

Година спілкування «Діємо проти насилля: важливо знати кожному»

2 жовтня Міжнародний день боротьби проти насилля – це офіційний Всесвітній день і ми хочемо, щоб Ви про це знали і пам’ятали. Його встановлено Генеральною Асамблеєю Організації Об`єднаних Націй в дату дня народження людини, яка відома як Махатма Ганді, індійського лідера боротьби з насиллям.

Мета цього дня - затвердити культуру миру, терпимості і розуміння ненасильства. На цю тематику сьогодні поспілкувалися з учнями 9 і 10 класів ЗЗСО№2 бібліотекар Оксана Федірцан, вчитель  Валентина Сенько та дільничі офіцери поліції Сергій Карабчук та Кувік Андрій.

В ході заходу були розглянуті різні життєві обставини та ситуації, пов’язані з насиллям, питання булінгу, конфліктних ситуацій в школах. 

Офіцери поліції говорили про види шкільного булінгу, до чого може призвести замовчування насильства, як відрізнити звичайний конфлікт від булінгу, як можна попередити насильство, відповіли на запитання підлітків та розповіли про відповідальність учнів та  батьків за вчинення булінгу. 

Була переглянута презентація на тему «Булінг, спілкування без образ і як не боятися захистити себе», відео «Міжнародний день ненасильства», «Корисно для кожного. Як впоратися з емоціями?», «Що таке булінг? Яким він буває та як спробувати його позбутися?», «Світ має бути без насилля». Можна було переглянути книжкову виставку «Насилля як соціальна проблема».














Немає коментарів: