вівторок, 7 лютого 2017 р.

Міжнародний день дарування книг


У День св.. Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day). Основна мета цього свята полягає в тому, щоб надихнути людей подарувати дітям якомога більше книжок.
У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам і благодійним організаціям.


За три роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників. Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів та дитячих письменників. З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу.



Довідково: Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day) – одне з наймолодших свят у календарі, яке об’єднує всіх, хто дарує книги дітям і прищеплює їм любов до читання. Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.



Як можна відсвяткувати Міжнародний день дарування книг?
  •   Презентуйте книгу перехожому по дорозі на роботу;
  •   Виберіть книжки зі своєї домашньої бібліотеки і подаруйте друзям;
  • Завітайте з книжковими подаруночками до дитячого садка, школи, лікарні;
  •  Подаруйте книги бібліотеці;
  •  Залучіть до цього свята друзів через соціальні мережі;
  •  Приєднайтесь до буккросингу ("прочитав – передай іншому");
  •  І не забувайте розповісти про свої результати у соцмережах з хештегом #bookgivingday.


Дарувати книги так само приємно, як і отримувати їх!


Якщо Ви подаруєте книги бібліотеці, то вони стануть доступні нашим читачам!

Тож звертаємось до Вас з проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – підпишіть їх гарними побажаннями і подаруйте їх нашій бібліотеці! 
Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен, багатшим стане наш бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші! 




Немає коментарів: