вівторок, 29 січня 2019 р.

В єдності сила і міць держави


23 січня у актовому залі ЗОШ №1 відбувся історичний вояж «В єдності сила і міць держави»  приурочений 100 - річчю Соборності України, 100 - річчю Гуцульської республіки та 101 – річниці  бою під  Крутами,  у якому взяли участь працівники районної бібліотеки,  бібліотекарі школи, вчителі  Сойка Ольга Іванівна, Шмиг Марія Василівна та учнівська молодь.



Ведучі Сметанюк Марія та Годван Оксана повели розмову про історичні події,  які відділяють нас сторіччям від подій 22 січня 1919 року, Дня проголошення Акту Злуки УНР  з ЗУНР. 
У ході заходу лунало багато віршів що відображають любов народу до України, патріотизм та незламність духу в боротьбі за незалежність протягом всієї історії нашого українського народу. Всього було в нашій історії і високого і трагічного. Українці, як ніхто інший платять нині за своє право на волю. На Сході України гинуть і нині наші воїни за незалежність.  Героїв Небесної Сотні загиблих воїнів Рахівщини згадали поіменно та вшанували хвилиною мовчання. 

Під час заходу переглядалися відео «Злука», «День  Соборності і Свободи України». В кінці заходу присутні слухали музичні номери від вихованців Рахівської музичної школи, - Ковач Ангеліни «Українська народна пісня» та Бендика  Віктора «Аве Марія».




Немає коментарів: