пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

День кар’єри у місті Рахів




14 листопада у Рахівському будинку культури відбувся профорієнтаційний масштабний захід «День кар’єри» місто Рахів – «Поринь у світ професій!».
Кар'єра — це швидке, успішне, прогресивне просування обраним професійним шляхом, що передбачає досягнення поваги, популярності, слави, більш високого статусу, влади, матеріальних цінностей.
Кар'єра - це не тільки просування на роботі. Життя людини поза робочим місцем має значний вплив на кар'єру, є її частиною.
Метою заходу була профілактика безробіття серед молоді, допомога молоді у підготовці до виходу на ринок праці.
Завдання:
- формування відповідального ставлення до професійного вибору, приведення уявлень про бажану професію та прийнятну роботу у відповідність до особистих психофізіологічних якостей, професійних нахилів та здібностей, існуючого попиту та вимог роботодавців; допомога у професійному самовизначенні; інформування про онлайн ресурси для проходження профорієнтаційного тестування;
- інформування учасників заходу про можливості навчання, працевлаштування, отримання додаткових вмінь та компетенцій, відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості;
- інформування про освітні послуги навчальних закладів, зокрема, ЦПТО ДСЗ, та професії, актуальні на ринку праці;
- мотивація до продуктивної зайнятості, отримання перспективних та актуальних професій, розвитку власного бізнесу, легального працевлаштування;

Організатор дійства - Рахівська районна філія Закарпатського ОЦЗ та співорганізатори:  Інтернет – Центр Рахівської центральної районної бібліотеки та відділ освіти, молоді та спорту Рахівської РДА.
В масштабному заході взяли участь понад 300 учнів шкіл міста Рахів, сіл Білин, Кваси, Костилівка та Розтоки.
 

До заходу долучилися представники Ужгородського національного університету, Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу та Львівський національний університет ветиринарної медицини та біотехнологій ім.С.Ж. Іжицького.

Відкрили День Кар’єри директор Рахівської районної філії Закарпатського ОЦЗ Ярослав Тулайдан, перший заступник голови Рахівської РДА Віктор Турок, заступник голови Рахівської районної ради Іван Копич та секретар міської ради Дмитро Брехлічук.

Відома поетеса району Оксана-Йонаш Тодер з нагоди свята написала новий поетичний твір під назвою «Я обираю професію», вірш зачитано вперше, для всіх учасників дійства.

В заході також взяли участь представники роботодавців, установ та організацій:
- КНП "Рахівське ЦПМСД", які презентували професію сімейного лікаря, де показали як правильно проводити первинний огляд хворого,
- КНП «Рахівська РЛ» відтворили на сцені дійство з надання першої медичної допомоги при виникненні травми,
- Державна пожежно-рятувальна частина м.Рахів №3 презентувала конкурс з професії рятувальника,
- відділення Приватбанку №3 демонстрували професії банківської сфери.
- Заступник начальника відділення інспекторів прикордонної служби "Ділове", старший лейтенант Старинець Володимир Анатолійович, зазначив: «прикордонник – професія сильних та впевнених людей». Учасники заходу були вражені виступом кінологів-прикордонників і службової собаки на кличку Гард.
- Рахівський військомат презентували професію військових,
- ТОВ «Крафтове пиво» презентували професію пекаря у сценічному конкурсі,
- Працівниці Рахівської центральної районної бібліотеки презентували професію бібліотекаря,
- «Маркет-Рахів» презентували професію продавець продовольчих товарів,
- ПРАТ МКП «Трибушани» презентували професію дробильника,
- Рахівське бюро правової допомоги відповідно надавали консультації з юридичної сфери,
- ДП Рахівське ЛДГ презентували професію лісника,
- Працівники Карпатського біосферного заповідника надавали інформацію про можливість працевлаштування за професіями еколог, орнітогол, іхтіолог та інші.
- Будинок дитячої творчості провели виставку дитячих робіт з образотворчого мистецтва під керівництвом Михайла Ворохти. Та майстер-клас з різьбярства, який провів майстер-різьбяр Мартин Михайло та його учні.
- ВСП Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень демонстрували професії залізничного транспорту.
- Управління економічного розвитку презентували професію фермера,
- Салон краси «Афродіта» під керівництвом приватного підприємця Наталії Малишевої презентували професії перукаря, візажиста та манікюрника.
- Видатний рахівський екскурсовод Шкуро Ольга запропонувала конкурс з написання візитівки рідного краю.
- Приватний підприємець Кун Ірина давала завдання з правильної сервіровки столу та відповідно професії офіціанта.
- Приватний підприємець Небела Василь презентував професії бджоляра та рибовода (іхтіолога).
- Приватний підприємець Бердар Ганна провела конкурс із флористики.

Ведучими сценічного дійства були активні учасники проекту Профікемп команда «Fun-Route», які запалювали зал своєю позитивною енергетикою.
Також окремо до заходу залучені учасники клубу «Блогери», які активно брали участь у конкурсах.

Закінчилося сценічне дійство флеш-мобом від учасників команди «Fun-Route» з наданням майстер-класу хореографічного мистецтва під українську пісню «Все красиво», участь взяли всі бажаючі.

Окремої уваги заслуговує фотозона від приватного підприємця Зозулича Анатолія, на фоні якої учні робили фото та ширили їх з хештегом День Кар’єри місто Рахів у соціальних мережах.

В результаті заходу кожен учасник отримав «Профорієнтаційний путівник» спеціально розроблений в Інтернет-Центрі Рахівської ЦРБ до масштабного дійства. Також з кожним учасником проведено анонімне анкетування щодо вибору майбутньої професії.

З фахівцями служби зайнятості та бібліотеки співпрацювали журналісти видавництва газети «Зоря Рахівщини», відповідно демонструючи навики професії журналіста.

Вцілому захід пройшов успішно, діти отримали змішані емоції та набули деяких практичних навичок беручи участь у конкурсах та майстер-класах.














  






Немає коментарів: