вівторок, 23 лютого 2016 р.

Мова - глибина тисячоліть

21 лютого всі нації і народи відзначають Міжнародний день рідної мови

З цієї нагоди бібліотекар ЦРБ  Марія Котлан та завідувачка бібліотеки ЗОШ №1 Марія Ворохта провели у формі брейн - рингу свято рідної мови «Мова - глибина тисячоліть». Ведучі Олександр Турок та Михайло Крічфалуші розповіли присутнім старшокласникам ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 про історію заснування Дня рідної мови, важливість збереження та його значення. Адже мова – це душа народу, святиня, з якою пов’язане не тільки минуле народу і його сьогодення, а й прийдешні віки. Знання мови народу серед якого ти живеш – ознака освіченої людини, знання рідної мови – священний обов’язок кожного.  Свого часу Вольтер казав, - «Всі найголовніші іноземні мови можна вивчити за шість років, але для вивчення своєї недостатньо цілого життя», - тож бережімо, вивчаймо, плекаймо її.

Під час командної гри учасники філологічного брейн - рингу брали участь у різноманітних конкурсах. Маючи змогу застосувати свої знання граматики української мови, поезії, фольклору. Виявили рівень своєї ерудиції, творчі здібності й уміння працювати в команді. Крім того, активні глядачі мали змогу заробити для команди, за яку вони вболівали, додаткові бали. Підбила підсумки та оголосила результати  вчитель української мови Галина Олексіївна Севч.
Також всі присутні на святі переглянули  презентацію «Рідна мова - духовний скарб нації», слухали сучасні пісні про рідну мову та вірші українських письменників, які читали учасники заходу .
Доповнила свято книжкова виставка «Мова – дзеркало культури».







Немає коментарів: