середу, 25 травня 2016 р.

На допомогу фахівцю: „ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ”


24 травня методико-бібліографічним відділом Рахівської центральної районної бібліотеки, для бібліотекарів філій, був організований та проведений День професійного спілкування за темою „Організація та збереження бібліотечних фондів”. Відкрила семінар директор районної бібліотеки Галина Приймак. На семінарі виступили також Єва Дідик - завідувачка методико-бібліографічним відділом. 

Ганна Сливка – завідувачка відділом комплектування та обробки фондів підготувала для присутніх консультацію «Ведення паспортів до каталогів та картотек. Положення про каталоги та картотеки». Бібліотекарі відділу Галина Яремчук, Галина Шемота та Олена Кокіш-Мельник підготували для присутніх консультації Шлях книги від відділу комплектування та обробки літератури до свого місця на книжковій полиці”, „Бібліотечні фонди та каталоги для дітей: проблеми сьогодення (з досвіду бібліотек ЦБС), „Періодичні та продовжувані видання: класифікація, особливості обліку та видачі, списання”. Досвідом роботи з присутніми поділилася завідувачка бібліотекою-філією с. Ділове Ганна Мишуляк, яка розповіла присутнім про роботу своєї бібліотеки.
 Для кращого сприйняття інформації, до кожної консультації була підготовлена мультимедійна презентація, яка демонструвалась присутнім на екрані.










Відбулось також обговорення теми „Життя бібліотечного фонду – цікаве і не дуже…”, на якому присутні ділились досвідом та напрацюваннями одне з одним.






На завершення присутні розбирали проблемні ситуацій „Дії бібліотекаря при неповерненні, або поверненні в неналежному стані книги із бібліотечного фонду” модератором яких була Ірина Титор – завідувачка відділом обслуговування ЦРБ.




День пройшов в атмосфері ділового спілкування та обміну досвідом.










Немає коментарів: