пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

О, Мудросте, захована в книжках, Ти невмируща, й у віках нетлінна


У прекрасну пору року приходить до нас бібліотечне свято. Це час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пломеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові нашим бібліотекарям.   
28 вересня до Центральної районної бібліотеки завітало багато молоді та юнацтва, які взяли  активну участь у бібліотечній акції «Подаруй бібліотеці книгу!». Вони несли містом книги та  заклики «Моя улюблена українська книга», «Читання - це свято душі!», « Читай – задля єднання!», «Злови свою хвилю. Будь з нами! Читай!», «На тусовку не піду – вечір з книгою проведу!», «Будь у тренді. Читай українське!». «Диво поряд - ось воно, книгою звемо його!», які спонукали мешканців міста приєднатися до акції. Біля бібліотеки вигукували: «Я люблю свою бібліотеку! Я люблю читати!».
Бібліограф ЦРБ подякувала всім за участь у бібліотечній акції та запросила на День бібліографії „Бібліографія - орієнтир в інформації”. Разом з присутніми здійснила  незабутню подорож в цікаву країну «Бібліографія». Провела бібліотечно-біліографічний урок «Імперія інформації», наголосила, що основним  завданням сучасної бібліотеки є не тільки навчити читати і аналізувати книгу, а й орієнтуватися у великому потоці інформації, швидко знаходити  і виділяти головне, задовольняти інформаційні потреби суспільства. Провела консультації, бесіди. бібліографічні огляди «Юному користувачу про бібліографію», «Вебліографія як засіб орієнтування користувачів бібліотеки в ресурсах Інтернету», «Книга про книги», «Бібліограф - це круто!», запросила гостей  до солодкого столу.
Бібліотека – це книжковий храм, джерело ідей і скарбниця думок, що прокладають стежку в майбутнє.

Молодий спеціаліст Миланюк Марія ознайомила всіх з інноваційними методами роботи ЦРБ, а члени клубу за інтересами «Поетичний розмай» провели флешмоб «Книжок гортаю сторінки» за віршем Олександра Афоніна.
Бібліотечну гуморину «Посміхніться разом» провела ветеран бібліотечної справи Кокіш-Мельник Олена Іванівна, яка зачитала «Привітання бібліотекарям ЦБС» Оксани Тодер та розповіла смішні історії з бібліотечного життя.
Добре і щедре серце, а ще уміння, бажання, винахідливість потрібно мати бібліотечним працівникам, які працюють із дітьми. Це так важливо – підібрати ключик до дитячих сердець, зробити так, щоб кожне відвідування бібліотеки стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи. 
Цікавим був виступ заступника директора по роботі з дітьми –Бронтерюк Марії, яка презентувала бібліографічні покажчики «Письменники Закарпаття - дітям».
Вчитель – філолог ЗОШ № 1 І-ІІІ ст. Рогожан Мар’яна розповіла про «Роль книги в житті людини» та подарувала бібліотеці цікаву книгу «Знак чотирьох» автор Артур Конан Дойль,  Юні користувачі  декламували вірші, присвячені бібліотекарям.
Презентацію «Серце віддане дітям» до 100 річчя від дня народження видатного педагога В. Сухомлинського представила вчитель-історик Козурак Галина Петрівна.
Користувачі  ЗОШ № 3 І-ІІІ ст. зачитували «Визначні думки про книгу та бібліотеку».
         Молоді люди взяли активну участь конкурсі найкраще привітання «Віват, бібліотека!», вікторині – відео-нарізка, де необхідно було назвати автора і твір, уривок якого демонструвався на екрані, переглянули плакати, які спонукають до читання, виготовлені працівниками ЦБС. На згадку було здійснено світлину.











Немає коментарів: