неділю, 30 вересня 2018 р.

«Моя бібліотека! Ти мудрість всіх віків, хранителька добра!»



Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. Чи не найбільше диво з див - книга, у ній увесь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип, освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних, у ваших руках, дорогі бібліотекарі.
Невеликою частиною бібліотек України є книгозбірні нашого району, в яких працюють самовіддані люди. Всі вони вважають свою професію не простою роботою, а своєю місією на Землі, покликанням своєї душі.

Наприкінці  вересня в святково прибраній читальній залі Рахівської центральної районної бібліотеки зібралися люди, які все життя зберігають диво людського творіння, скарбницю людських знань - книгу.
День бібліотек — довгоочікувана данина великому внеску бібліотек у культуру та науку нашої країни. Держава належним чином оцінює значення бібліотек, тож привітати з професійним святом бібліотекарів прийшли представники районної та місцевої влади -  заступник голови Рахівської райдержадміністрації Д.М.Ігнатюк, начальник відділу культури В.Л.Шепета, секретар міської ради Д.Д.Брехлійчук,. Багато теплих, щирих, добрих слів почули в цей день винуватці свята від директора Рахівської ЦБС Приймак Г.В., директора районного будинку культури Мисинчука І.Ю., у виконанні якого прозвучали ще й музичні вітання, завідувачки методико-бібліографічним відділом Рахівської ЦРБ Дідик Є.Г. та голови профспілкового комітету бібліотечних працівників Зварич Г.М.
Бібліотека – це центр відпочинку і духовності, частими гостями якої є талановиті поети, письменники, музиканти, і просто цікаві особистості. Та найбільше чим пишається бібліотека нині – це нашими читачами. Постійний користувач районної бібліотеки М.І.Білінкевич для бібліотекарів району читав ліричні вірші та твори гумориста з Румунії Дмитра Коренюка «Рубача коса», «Ховські берви» та «Баладу про Гуцка».

Словами вдячності з побажанням здоров’я, щастя та довгих років життя, вітали тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишився в ній назавжди, для кого бібліотечна справа стала покликанням, хто своєю справою підвищував престиж цієї професії. Це – ветерани бібліотечної справи: Федурця М.М., Пінтера М.І., Мельничук Ю.М., Фільтюк О.Ю., Кувік В.Ю., Шорбан Г. В., Бузак М.В. та ін.

На закінчення, під чарівні звуки скрипки присутні змогли переглянути слайд-шоу «Спогадів гортаючи альбом».

Хтось із мудрих сказав: «Бібліотекар – це не професія, а стан душі, а ще – знахар». Це насправді так, бо якщо в аптеці, чи лікарні вам лікують тіло, то в цьому храмі – душу.







Немає коментарів: