пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Свої мрії я вплету в рядки




        
Велична, щедра і прекрасна мова.
Прозора й чиста, як гірська вода,
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода.

Ю. Косинська





9 листопада по всій Україні святкують важливий у нашій історії День української мови та писемності. За православним календарем — це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.  Традиційно в цей день Центральна районна бібліотека проводить різні заходи приурочені цій події, тож і цього року 9 листопада відбулося свято української мови та писемності «Свої мрії я вплету в рядки» в актовій залі Рахівської ЗОШ №2.
До присутніх із вступним словом звернулася  заступник директора з виховної роботи  Никоряк Надія Іванівна, яка привітала всіх зі святом та побажала приємних вражень від святкового заходу. 
Надалі ведуча бібліотекар Котлан Марія  виступила з закликом вивчати та берегти українську мову, а також розповіла  про важливість рідної мови для українського народу. 
У рамках свята присутні слухали декламування найкращих зразків поезії про рідну мову, а також у формі відео презентації «Кожному миле його слово рідне» поринули в минуле прослідковуючи історію походження і розвиток української писемності і мови. Окрім того, була організована тематична книжкова виставка «Тільки тим історія належить, хто сьогодні мову береже». На завершення свята, після перегляду  патріотичного відеоролика про Україну «Десь по світу», педагог організатор Дурунда Олена Василівна закликала всіх на любити, шанувати та плекати українську мову щодня. Адже рідною мовою потрібно розмовляти правильно і красиво. Треба завжди пам’ятати, що рідна мова – то неоціненне духовне народне багатство, яке передається від покоління до покоління і несе в собі народну мудрість, славу, культуру і традиції.

Котлан Марія
бібліотекар ЦРБ






















Немає коментарів: