понеділок, 22 лютого 2021 р.

Година – спомин «Мрії, які обірвались…» Земляки наші рахівчани - Герої Небесної Сотні та OOC!



 Герої такі не вмирають,

Вони будуть вічно живі.

Героїв завжди пам`ятають

На небі й на рідній землі!

 



Бібліотекарі ЦРБ для дорослих поіменно вшанували пам'ять рахівчан - Героїв Небесної Сотні та ООС!

Оксана Федірцан  нагадала  про трагічні  події, що відбулися 18-21 лютого 2014 року, а також розповіла про події, що відбуваються в зоні  ООС.


Герої Небесної Сотні  та воїни, що загинули під час бойових дій в зоні Операції Об`єднаних Сил на Донбасі, полягли за честь, за волю, за право бути українцями і за свою Батьківщину і ми в неоплатному боргу перед ними.

 

Серед Героїв Небесної сотні та ООС були наші земляки Петро Гаджа, Олексій Калинюк, Василь Мартинюк,  Федір Липчак, Тимофій Гейніш, Марфіч Михайло і Ворохта Іван, Михайло Покидчук.










Минуло багато днів і ночей. Ми забули, приспали свою пам'ять. Заколисали буденню. Ми вже забули, як це – коли болить, коли на твоїх очах, у прямому ефірі, там, на Майдані, кулі косять юнаків, які не навчилися кохати…Ми повернулися у своє звичне життя і робимо все, що звикли робити щоденно: працюємо і гуляємо, любимо і ненавидимо. Наче нічого й не було.

Сім років тому ці морозні дні були сповнені болем, люттю, самопожертвою  і відчайдушністю одних та нелюдською жорстокістю інших. Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і найдорожче, життя  приурочена година – спомин «Мрії, які обірвалися…». 


Користувачка бібліотеки Галина Лопатюк декламувала рядки вірша

«Я хочу сказати простими словами».



Завершився захід словами подяки загиблим воїнам, закликом до всіх небайдужих по можливості допомагати родинам загиблих,  тим, що залишились без найдорожчих людей…

 Запалені лампадки і тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв, Героїв України!   

Бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ - Оксана Федірцан






Немає коментарів: