вівторок, 5 квітня 2016 р.

В. ПЕТЬОВКА ПОДБАВ ПРО ПОПОВНЕННЯ КНИЖКОВОГО ФОНДУ БІБЛІОТЕК РАЙОНУ

29 березня бібліотеки Рахівщини поповнилися 1292-ма книгами від народного депутата України Василя Петьовки на загальну суму 82 тис. 756 грн. 40 коп. Кожній книгозбірні дісталося по 34 примірники. Всі книги написані українською, деякі з них нещодавно видані та перекладені.
Тепер у біб­ліотечних стінах оселилася: анти­утопія Оруела, наукова фантастика Кіза та ро­ман-хронологія подій Нобе­лівської лауреатки С. Аліксієвич. Є й книга року-2014 за версією Бі-Бі-Сі С. Андрухович та класика у вигляді нових тритомників Е-М.Ремарка. Щодо українських сучасників, то арсенал бібліотек поповнили: В.Лис, А.Кокотюха, Ю.Виничук, Л.Дашвар, А.Курков, А. Скрябін та інші автори. Читачі матимуть змогу ознайомитися з такими цікавими творами, як «Іловайськ» Є. Положія, «Аеропорт» С. Лойко, «Маруся» В. Шкляра. Знаково, що згадана благодійна акція відбулася напередодні проведення у райцентрі у рамках «Закарпатських діалогів» зустрічі з ві­домими пи­сь­менниками А. Курковим, Є. Положієм, М. Дочинцем.

Вручав цінні посилки Михайло Штефко – помічник-консультант нардепа Він розповів, що Василь Петьовка докладає чимало зусиль, щоб люди мали змогу читати та духовно збагачуватися. Міський голова Віктор Медвідь та начальник управління культури РДА Володимир Шепета подякували народному обранцю за добру справу. А завідувачі бібліотеками підкреслили, що не пам’ятають, аби за останні десятиліття хтось так опікувався потребами читацького загалу.

Заматеріалами видання Зоря Рахівщини


Немає коментарів: