понеділок, 22 травня 2017 р.

Відзначили День Європи

Ми багато читали романів, творів, пригод та звичайно віршів зарубіжних митців. Ми добре розуміємо, чим відрізняються вірші від прози, і чи взагалі потрібна нам поезія. Адже у повсякденному  житті, розмовляючи один з одним, нам і в голову не приходить говорити в риму. Проте, давно відомо, яка велика сила впливу поезії на почуття людини. Часом чотири рядки талановитого автора можуть замінити сторінку тексту прози. Поетичне  слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликає людину мислити образами, не дає нашій душі зачерствіти, а виразні засоби мови поезії збагачують мовлення людини, допомагають спілкуванню, розширюють кругозір. 

 Тому,  19 травня в читальній залі нашої бібліотеки для користувачів та членів клубу за інтересами «Поетичний розмай» бібліотекарями Миланюк Марією та Юришинець Наталією і вчителем ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Котелюк Надією організовано засідання, присвячене Дню Європи, темою якого була «Творчість європейських письменників та поетів». Присутні мали змогу здійснити віртуальну подорож країнами Європи та познайомитись з відомими письменниками та поетами, представниками цих країн. В ході подорожі, члени клубу здійснювали зупинки в Англії, Італії, Німеччині, Шотландії та декламували поезії європейських митців. 




Декламаторами цього заходу стали Шміляк Катерина, Бойчак Олександра, Слюсарчук Руслана, Колачук Марлена та Павлючок Віталій.
Під час віртуальної подорожі учасників заходу зустрічали багато казкарів та письменників, які писали для дітей та давно знайомі нам з дитинства. Ми ще раз нагадали всім, що в душі ми завжди залишаємось дітьми, символічними солодкими подарунками.

Також для відвідувачів була проведена експрес-інформація біля книжкової виставки «Європейський вибір України: людина, право, суспільство». Книжкова виставка була доступною для всіх відвідувачів бібліотеки протягом дня.

Нагадаємо, що при бібліотеці постійно діє Пункт європейської інформації, де кожен бажаючий може дізнатись про європейську освіту, євромандри, медіа ресурси та офіційну інформацію про ЄС.



















Немає коментарів: