четвер, 1 березня 2018 р.

Впровадження УДК в практику роботи бібліотек Рахівської ЦБС



 27 лютого 2018 року, на базі бібліотеки-філії Великий Бичків, проведено кущовий практикум бібліотечних працівників на тему «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в роботу бібліотек». Навчались майже тридцять бібліотекарів так званого „нижнього куща”.
Для центральної районної бібліотеки було придбано таблиці УДК, що призначені для систематизації документів, пошуку інформації та організації фондів документів з усіх галузей знань у бібліотеках, та таблиці зіставлень індексів ББК та УДК для філій.
Відкрила практикум директор Рахівської ЦБС Приймак Г.В., яка розповіла присутнім про те, що Україна вперше за свою історію має видання УДК українською мовою та матиме можливість співпрацювати з фахівцями багатьох країн світу.
Завідувачка методико-бібліографічним відділом ЦРБ Дідик Є.Г. ознайомила із законодавчою, нормативно-правовою базою діяльності бібліотек та станом впровадження та використання УДК.

Завідувачка відділом комплектування і обробки фондів ЦРБ Сливка Г.В. ознайомила бібліотекарів з «Роллю кваліфікаційної системи УДК в світі».
Бібліотекар відділу Яремчук Г.В. зачитала присутнім консультацію на тему «Побудова та властивості УДК».
Кокіш-Мельник О.І. провела практичні заняття з методики індексування документів та ознайомила із складними випадками індексування.
Заступник директора по роботі з дітьми Бронтерюк М. В. ознайомила присутніх з «Особливостями систематизації літератури для користувачів-дітей».
Слухачі мали можливість ознайомитись з розстановкою фонду за системою УДК на базі бібліотеки-філії с. Великий Бичків. Зав. філією Куко О.В. та бібліотекар Попович М.М. поділилась досвідом з даного питання.
Присутні отримали не тільки теоретичні, а й практичні навички, систематизуючи документи за таблицями УДК та висловили подяку за проведення практикуму.








Немає коментарів: