пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Бібліокав’ ярня «Пізнай світ через книгу»

 

Засідання клубу молодіжного спілкування «Діалог»

 бібліокав’ ярня «Пізнай світ через книгу»

10 березня 2021 рік

 

Коли людина потрапляє в умови вимушеного характеру, які зв‘язують її буденний ритм, ізолюють її звичний соціум, вона все одно інстинктивно шукає мудре пристосування і адаптується до нового розкладу життя…

Карантин змінив сприймання дійсності, реформував свідомість, цінності, принципи, звичний ритм роботи.

10 березня 2021 року засідання клубу молодіжного спілкування «Діалог» бібліокав’ярня «Пізнай світ через книгу» відбулося не в звичнім форматі. Члени клубу, як і всі охочі мають можливість переглянути презентацію, яку підготувала бібліотекар відділу обслуговування Оксана Федірцан.


«Люди перестають мислити, коли перестають читати»

Дені Дідро

За всіх часів люди славили книгу. Як її тільки не називали: і джерелом мудрості, і цілителькою душі, сонячним сяйвом і рікою, що живить Всесвіт. Книга завжди ототожнювалась із світлом, яке, незважаючи ні на що, намагались загасити варвари, знищуючи книжкові скарби.

      Книга і сьогодні – важливе джерело знань.Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам.

Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Шлях розвитку книги був довгим і складним. Який тільки матеріал не використовували люди для виготовлення книжок: глину, листя та кору дерева, шкіру тварин, бамбук, папірус, шовк.

Перші паперові книги з'явилися в Європі в ХІІІ ст. Їх довгий час писали від руки. Одна книга виготовлялася 5-7 років і коштувала дуже дорого.

У ХV ст. був винайдений спосіб друкувати книги. Перша друкована в Україні була видана Іваном Федоровим у 1574 році у Львові. Називалась вона “Апостол”.

Популярність книг є відображенням реального рівня розвитку людства. Звичайно, в кожній країні є свої ідеали та улюблені герої, свої проблеми. Та все ж таки існує література, яка відома на всій Землі – їй дивуються чи пишаються, вона вражає.

 Давайте переглянемо перелік книг, які увійшли до топу-10 найпопулярніших у світі. Даний рейтинг є результатом продаж книг, які були опубліковані за останні 50 років. До найчастіше читаних книг належать тільки ті, що були продані. Вважається, що книгу, яку читають неодноразово, краще купити ніж роздрукувати або відксерокопіювати.



Отже, топ-10 книг у світі, які читають:

1. «Біблія»

Неймовірно, але одне з найдавніших християнських видань не тільки залишається найбільш продаваним у світі, але й перевищує обсяг продаж другого місця в рейтингу майже в 5 разів!

2. «Цитати Мао Цзедуна»

Всім відомо, що великий китайський лідер був мудрою людиною. Не дарма ця книга користується світовою популярністю. «Цитати Голови Мао Цзедуна» (Китайською 毛主席语录; піньїнь: Мао Чжусі Юйлу) або «Цитатник», також відома на Заході відома як «Червона книжечка » (англ. The Little Red Book, фр. Le (petit) livre rouge) - коротка збірка ключових висловів Мао Цзедуна, вперше видана урядом КНР у 1966 році. «Цитати Мао Цзедуна» містять цитати з промов і опублікованих робіт Мао, структуровані тематично. Найширше розповсюдження (більше мільярда примірників) отримало кишенькове видання в червоній палітурці, призначене для носіння з собою.

3. «Гаррі Поттер»

Близько 15 років тому історія про звичайного хлопчика, який стає чародієм, одночасно захопила дітей всього світу. За численними проханнями автор Джоан Роалінг дописувала історії про свого героя, який встиг стати дорослим.

4. «Володар кілець»

Трилогія по мотивам Руела Толкіна стала відомою на весь світ, а цінителі жанру фентезі й досі в захваті від неї!

5. «Алхімік»

Роман Пауло Коельо визначений як найкращий філософський твір століття. В ньому автор визначає найголовніше в житті кожної людини.

6. «Код да Вінчі»

Таємниці історії відкриваються в літературних творах. Читайте роман Дена Брауна.

7. «Сутінки. Сага»

Роман Стефані Майера був екранізований і заволодів увагою молоді в усіх країнах.

8. «Віднесені вітром»

 В романі Маргарет Мітчелл описані події громадянської війни в США через долю головної героїні.

9. «Думай і багатій»

Корисні поради від Наполеона Хілла захоплюють цілеспрямованих людей, які мріють створити свій бізнес

10. «Щоденник Анни Франк»

Біографічний роман, написаний маленькою дівчинкою в період Другої Світової війни, вражає своєї щирістю.



















 

Немає коментарів: