середу, 17 березня 2021 р.

Нові видання для батьків та педагогів

 

Шановні користувачі нашої бібліотеки. Вашій увазі пропонується добірка нових книг, що надійшли до книжкового фонду.

Ці видання стануть батькам добрими порадниками у вихованні дітей, а також для батьків та педагогів, діти та вихованці яких потребують особливих умов догляду.

 

  

«Якщо з дитиною складно»

Людмила Петрановська


 Про книгу: Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора…» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей. Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім’ї.

Серія «Актуальна тема».

Видавництво Віват, 2020р.

 

 

«Шпаргалка для батьків: Науковий підхід до виховання – від народження до садка»

Емілі Остер


 Про книгу: Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас.

Видавництво Yakaboo Publishing, 2019р.

 

 

«Що таке СВОБОДА?»

Оскар Бреніф'є

 

Про книгу: Чи можна робити все, що заманеться? Ні, наприклад, з’їсти за раз кілограм цукерок точно не можна. Та якщо я точно знаю, чого хочу, і мені стане сили й сміливості, то можна зробити будь-що! Але хіба не помиляємося ми іноді, навіть коли певні у своїй правоті? Усі прагнуть свободи, але не кожен до кінця розуміє, що це таке. Книжка французького філософа-практика Оскара Бреніф’є допоможе батькам і дітям поговорити про свободу й обмеження так, щоб кожен почувався вільним у своєму виборі. Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

Видавництва Дух і Літера, Mamino, 2020р.

 

 

«Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків»

Влад Головін


 Про книгу: Книжка, яку ви тримаєте в руках, - це не чергова збірка порад, а яскраві історії класних татусів. Вони не ідеальні, але живі, справжні.

Для всіх, хто вже має дітей, і для тих, хто лише замислюється над цим, напрочуд важливим, питанням.

Видавництво Брайт Букс, 2019р.

 

 




«Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей»

Любомир Остапів


 Про книгу: Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? У цій книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності. Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та Бюджет» – це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити. Якщо батьки володітимуть цією інформацією, то діти навчаться розумно управляти своїм грошима протягом усього життя.

Видавництво Yakaboo Publishing, 2020р.

 

 

«Супербатьки»

Еріка Райшер


 Про книгу: Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання — допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії.

Видавнича група КМ-БУКС, 2020р.

 

 

«Батьки в шоці: новий погляд на виховання»

По Бронсон


 Про книгу: Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада­єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні? По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.

Видавництво «Ранок»: Фабула, 2019р.

 

 

«Я!Я!Я! Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків)»

Емі Макріді


 Про книгу: У світі панує епідемія дитячого егоцентризму. Багато дітей вважають, що отримати найкраще вони можуть як подарунок, не докладаючи жодних зусиль. Навіть більше, що цей подарунок їм хтось мусить зробити і що життя саме по собі їм винне.Такий підхід позбавляє їх бажання рухатися вперед, старатися та вчитися дати раду ситуаціям, які скаладаються не по-їхньому. Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як зупинити епідемію егоцентризму, навчити дітей поводитися зважено й відповідально, розвинути стійкий характер і зрештою виховати щасливих, упевнених у собі хлопчиків і дівчаток, які готові до дорослого життя і всього, що воно їм готує.

Видавництво Наш формат, 2018р.

 

 

«Психолого-педагогічний супровід навчання дітей з інтелектуальними порушеннями»

Олена Чеботарьова та ін.


 Про книгу: У виданні висвітлюються особливості психолого-педагогічного супроводу та корекційно-розвиткової роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями. Розкриваються актуальні питання організаційно-методичного забезпечення, реалізації інноваційних педагогічних технологій та надаються рекомендації щодо впровадження їх у практику. Наводяться результати експериментальних досліджень з реалізації трудового виховання, розвитку мовленнєвої, ігрової, соціально-побутової діяльності. Репрезентуються авторські адаптивні технології навчання дітей з інтелектуальними порушеннями. Видання адресовано фахівцям закладів загальної середньої освіти, науковцям, працівникам соціальних служб, викладачам та студентам вищих навчальних закладів. А також батькам дітей з особливими освітніми потребами і всім особам, зацікавленим у вирішенні проблем сучасної спеціальної педагогіки та психології.

Серія «Інклюзивне навчання».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 

«У нас дитина з аутизмом. Допомога сім'ям із дітьми з аутизмом. Практичні рекомендації для батьків і педагогів»

Вікарі Стефано


 Про книгу: Ця книга відомого італійського спеціаліста, науковця і практика, автора багатьох книжок, присвячених дітям і підліткам з аутизмом, адресована батькам, учителям і вихователям. Використовуючи досвід лікарні Bambino Gesu в Римі й дослідження численних науково-дослідних центрів Італії, автор намагається пояснити природу розладів аутистичного спектра, дає слушні поради і, головне, — надію на те, що багато які з порушень можна скоригувати, покращити поведінку дитини й адаптувати її до соціуму. Автор стверджує, що не слід впадати у відчай: аутизм — це не вирок. Дитина з аутизмом завдяки належній терашї із часом зможе нормально взаємодіяти з іншими людьми, здобути освіту, працювати і створити сім’ю. Книга також допоможе не заблукати в морі різних теорій, програм і методів, що їх сьогодні пропонує сучасна наука. Стефано Вікарі сподівається, що його книжка допоможе людям свідомо обрати ефективну терапію.

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2019р.

 

«Специфічні розлади розвитку дитини та процес навчання. Практичні рекомендації для батьків і педагогів»

Федеріка Брембаті


 Про книгу: Ця книжка, авторами якої є відомі зарубіжні спеціалісти, призначена для батьків і вчителів, які дбають про підтримку дітей із труднощами у виконанні домашніх завдань. Автори надають елементарні знання про учнів зі специфічними розладами шкільних навичок, аналізують процес оцінювання їхніх навичок виконання домашніх завдань і підкреслюють важливість постійної співпраці школи і дому з використанням практичного інструменту, що визначає стратегії втручання для кожного учня: індивідуального плану навчання.

Особлива увага приділяється особі тьютора, який супроводжує дитину на шляху до знань.

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2019р.

 

 

«Труднощі навчання: дислексія, дисграфія, диспраксія, дискалькулія»

Ксенія Тихонова


 Про книгу: У виданні надається огляд сучасної літератури, зокрема зарубіжної, що присвячена проблемам навчання дітей із дислексією, дисграфією і дискалькулією. Видання містить головні діагностичні ознаки і пропонує підходи та сучасні методики, що їх можуть використовувати вчителі і батьки для допомоги дітям зі специфічними труднощами в навчанні. Книга буде корисна батькам, учителям, асистентам учителів і фахівцям в галузі корекційної педагогіки, особливо в контексті інклюзивного навчання.

Видавництво Ранок, 2020р.

 

 

«Метелики в обладунках. Діти з ДЦП»

Олена Чеботарьова, Ірина Гладченко


 Про книгу: Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із ДЦП. Автори надають важливу інформацію про церебральні паралічі, розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Серія «Поради батькам і педагогам».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 



«Ми поруч. Діти з розладами інтелектуального розвитку»

Трикоз  Сніжана, Блеч Ганна


 Про книгу: Книга містить методичні рекомендації і поради для батьків, що виховують «особливу» дитину». У виданні описуються характерні особливості дітей з інтелектуальними порушеннями, надається корисна інформація щодо розвитку і навчання дитини в умовах повсякденного життя родини і підготовки дитини до самостійної життєдіяльності.

Серія «Поради батькам і педагогам».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 

 


«Маленькі непоиди. Гіперактивні діти»

Ірина Сухіна


 Про книгу: Книжка містить методичні рекомендації й ко рисні поради батькам, які виховують гіперактивних дітей і дітей з дефіцитом уваги. Автор розповідає про причини і прояви гіперактивності, сучасні методи та технології корекції поведінкових порушень.

Серія «Поради батькам і педагогам».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 

 



«Сонячні діти. Діти із синдромом Дауна»

Олена Чеботарьова, Ірина Гладченко


Про книгу: Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із синдромом Дауна. Автори розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Серія «Поради батькам і педагогам».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 

 



«Діти дощу. Діти з розладами аутистичного спектра»

Наталія Ярмола


Про книгу: Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра. Автори надають важливу інформацію про аутизм, розповідають про особливості розвитку дитини з РАС, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Серія «Поради батькам і педагогам».

Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020р.

 

 
















 

 

Немає коментарів: