понеділок, 22 березня 2021 р.

Поетичний марафон «Поезія - слово! Поезія – пісня! Поезія – вільна душа!»

 

«Слово, моя ти єдиная зброє.     

Ми не повинні загинуть обоє

Леся Українка

Напередодні Всесвітнього дня поезії в Рахівській публічній бібліотеці оформлена книжкова виставка «Поезію народжує душа» - до Всесвітнього дня поезії. Це свято, яке відзначається щороку 21 березня (у день весняного рівнодення).  Традиція святкування Дня поезії була започаткована 1999 року та ухвалою 30-ої сесії генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі.  А в Україні вперше відзначено з 2000 року.



На тематичній книжкові виставці представлена література знайомить читачів з ліричними творами Лесі Українки, Василя Симоненка, Ліни Костенко, Анни Ахматової, Бориса Олійника, Надії Кир'ян, Поль Валері, Олександра Білаша та поезії сходу та ін.

Поезія – багатомовна, як і багатомовне людство на планеті Земля. Кожен народ свої почуття і сплески своєї душі висловлює поетичними рядками своєю мовою.

Кажуть, що поезія – це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершину руху, згуртувати не лише націю, а й об'єднати людство.

Активні користувачі нашої бібліотеки, любителі поезії та рими, долучились до поетичного марафону в честь святкування Всесвітнього Дня поезії «Поезія - слово! Поезія – пісня! Поезія – вільна душа!», декламуючи вірші улюблених українських поетів на сторінці бібліотеки в мережі Facebook. 


Поезія – це завжди крок вперед

від суєти, буденної нудоти

у стан душі, окриленої в лет,

до неба слів, до вільної свободи.

О. Олех









Немає коментарів: