понеділок, 22 березня 2021 р.

"Я вибрала долю собі сама", - Ліна Костенко

 19 березня любителі поезії відомої української поетеси Ліни Костенко, святкують її 91-й День народження. ЇЇ ім’я звучить не тільки на планеті Земля, а в космічному просторі. Іменем Лінакостенко назвали малу планету Сонячної системи №290127.

До святкування долучилась бібліотекар Рахівської публічної бібліотеки Миланюк Марія, та записала відео, в якому декламує улюблений вірш поетеси "Я егоїстка".

Також у читальній залі влаштовано виставку книг Ліни Костенко. які є у книжковому фонді нашої бібліотеки. Проте багато книг знаходяться «на руках» у наших читачів, поціновувачів живого слова.

«Безумовний класик, чиї твори давно увійшли до навчальних програм, стали піснями, символами, мемами й оточили нас з усіх боків.

Безкомпромісна, принципова, вперта, вимоглива, горда. Часом різка, гостра, як бритва, з блискавичною реакцією і неабияким почуттям гумору», - так про Ліну Костенко говорять сьогодні. Більш детальну інформацію про біографію поетеси можна прочитати на сайті "Українська правда" за посиланням, а також на сайті Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка "Поетеса епохи: біобібліографічна довідка для користувачів-учнів 5-11 кл."

YouTube канал "Українська правда" створив чудовий біографічний ролик


Немає коментарів: