понеділок, 15 березня 2021 р.

Нові книги у бібліотеці

 


Шановні користувачі, читачі нашої бібліотеки. Публікуємо виставку нових книг. які надійшли до книжкового фонду бібліотеки.

 Частина 2/абонемент.

Усі книги різні за жанрами та тематикою, але всі однаково цікаві, тому кожен наш читач знайде щось для себе!



«Озброєні»

Террі  Пратчетт


 Про книгу: Нічна сторожа знову переживає не найкращі часи. Капітан Ваймз планує одружитися і повернутися до цивільного життя, тож Сторожі потрібен новий очільник, якому доведеться працювати з дуже різношерстою компанією новобранців. Тим часом нащадок збіднілого аристократичного роду Едвард де Гибль ностальгує за королівською владою в Анк-Морпорку і будує плани повернення законного короля. У місті з’являються жертви таємничих убивств, скоєних невідомою зброєю. Ваймз втратив колишній запал до роботи, тому до справи береться енергійний капрал Морква з загоном новобранців.

Видавництво Старого Лева, 2020р.

 

 

«Поштова лихоманка»

Террі  Пратчетт


 Про книгу: «Поштова лихоманка» — це 33-й роман серії «Дискосвіт» Террі Пратчетта та перший роман циклу про Мокра фон Губперука. Засуджений до страти шахрай і пройдисвіт Мокр фон Губперук отримує шанс на нове життя (якщо, звісно, державну роботу можна назвати життям) і повинен взятися за відновлення анк-морпоркської пошти. Його обов’язкам генерального поштмейстера не видно кінця-краю, приміщення пошти по стелю завалене старими листами і притрушене голубиним послідом, а крім того, це ще й дуже небезпечна посада, адже за останні кілька тижнів четверо його попередників пішли з життя за нез’ясованих обставин. І все це на фоні успіху монополіста зі зв’язку — семафорної компанії «Великий шлях». Сам того не сподіваючись, Губперук застосовує свій авантюрний талант на благо людей (а також ґолемів, ґномів та інших жителів Дискосвіту), відроджує традиції надсилання листів та відчуває на собі силу слів, які прагнуть бути прочитані.

Видавництво Старого Лева, 2020р.

 

«Легенда про Сіґурда і Ґудрун»

Дж. Р. Р. Толкін


 Про книгу: Сповнена драматичного напруження Толкінова версія величної нордичної легенди вперше постає перед українським читачем. Перед нами дві споріднені пісні, витворені на основі ретельного вивчення стародавньої поетичної традиції Ісландії та Норвегії при максимально точному збереженні віршових форм, що дає змогу передати концентровану енергетику старовинних пісень. У "Пісні про Вольсунгів" ідеться про родовід звитяжного Сігурда, вбивці дракона Фафніра, чиїм проклятим скарбом герой заволодів; про пробудження валькірії Брюнгільд; про прихід героя до двору вельможних володарів Ніфлунгів (Нібелунгів); про зародження великого кохання, - але і про велику ненависть, яку викликала до життя чаклунка, матір Ніфлунгів, і яка спричинила затяту боротьбу і трагічну розв'язку для Сігурда та Брюнгільд, гуннара Ніфлунга та його сестри гудрун. А "Пісня про гудрун" розповідає про подальшу долю героїні після загибелі Сігурда, про її шлюб із могутнім Атлі, правителем гунів (історичним Аттілою), про вбивство за його наказом братів-Ніфлунгів і про страхітливу сестрину помсту.

Видавництво Астролябія, 2020р.

 

«Загадка коштовного метелика»

Кетрін Вудфайн


 Про книгу: 1909 рік, Лондон. От уже кілька місяців, як Софі працює в розкішному універмазі «Сінклер». Потому, як вона із друзями врятувала його від жахливого вибуху, запланованого таємничим злочинцем на прізвисько Барон, навіть її колишні недруги ставляться до дівчини з повагою. Софі саме готується відсвяткувати свій 15-тий день народження, коли отримує дивного листа, адресованого їй та Ліл. У юної міс Вероніки Вайтлі зник безцінний коштовний метелик, якого та неодмінно мусить надягти під час балу. Пошуки брошки приведуть друзів у найнесподіваніші місця – від лондонського китайського кварталу до заміської резиденції лорда Б’юкасла, який виявиться зовсім не тим, за кого себе видає! А пошуки втраченої коштовності перетворяться згодом на гонитву за небезпечним злочинцем та холоднокровним убивцею.

Серія «Таємниці універмагу «Сінклер».

Видавництво Урбіна, 2020р.

 

 

«Голова з площі Пігаль»

Андрій Кокотюха


 Про книгу: Андрій Кокотюха — сучасний український письменник, сценарист, журналіст. Автор понад 70 художніх, документальних та науково-популярних книжок. За його романами та сценаріями знімають художні фільми. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів країни, загальний наклад його творів перевищив 500 тисяч примірників Париж, весна 1923 року. Місто Сонця, як і вся Європа, поволі приходить до тями після Великої війни. Вона змінила світовий порядок, забрала мільйони життів, скалічила долі людей. Відчув на собі зміни й Клим Кошовий. Бойові дії, поразка, табір, і ось тепер — сумне життя емігранта, особи без громадянства та майбутнього. Але одного разу в двері комірчини Клима постукали — і все враз помінялося. Париж сколихнула страшна подія: на площі Пігаль знайшли відтяту голову. Справа стає для Кошового особистою — у вбивстві підозрюють Магду Богданович, кохану Клима, яку він вважав утраченою. Климові знайти справжнього вбивцю та всього за три дні. На шляху Клима — багаті аристократи, божевільні бандити та озлоблені на весь світ, скалічені війною ветерани. А часу – лише три дні…

Видавництво Фоліо, 2020р.

 

«Третій рівень. Короткі історії»

Андрій Кокотюха

 

Про книгу:        Кілер може отримати вигідне замовлення — але для цього треба зіграти в ризиковану гру. Зухвалі грабіжники взяли в заручники звичайного таксиста — і раптом ролі помінялися. Викрасти з музею шедевр — лише половина справи. Маньяк призначає самотнім жінкам побачення через інтернет — як це зупинити. Усе це та багато чого іншого відбувається тут і тепер, у вашому великому місті.

«Третій рівень» — перша і єдина збірка короткої гостросюжетної прози Андрія Кокотюхи. Тут всі форми кримінальної прози: від класичного детективу до трилера, від шахрайської історії до іронічної новели. А шанувальники детективу історичного дізнаються, хто ж насправді убив легендарного Олексу Довбуша.

Видавництво Нора-Друк, 2020р.

 

«Не кажи нікому»

Саша Камінська


 Про книгу: «Не кажи нікому» — це щира історія-щоденник 14-річної Аріни, що сповнена абсолютно реальних подій, почуттів, першого кохання, травм і вчинків, за які треба нести відповідальність. Саша Камінська не використовує повчання та нотації — підлітки досить розумні, аби зробити висновки з того, що стається, а також впізнати себе чи пізнати інших і зрозуміти, що підходить саме їм як особистостям. Героїню «Не кажи нікому» накриває криза за кризою: підозрілі таємниці між батьками, проблеми подруги, власні емоції та переживання… Із криз виходять переможцями чи переможеними. Де ж буде Аріна?

Видавництво «Ранок», 2019р.

 

«Добрий ангел смерті»

Андрій Курков

 

Про книгу: До рук головного героя гостросюжетного роману Андрія Куркова «Добрий ангел смерті» Миколи Сотникова потрапляють якісь таємничі документи. Ховаючись від людей, які будь-що хочуть їми заволодіти, він вирушає в подорож до Каспійськогоморя. Поїздка виявляється дуже ризикованою і кардинально змінює життя героя.

Видавництво Довженко Букс, 2020р.

 

 



«Міністерство граничного щастя»

Арундаті Рой


 Про книгу: «Міністерство граничного щастя» — другий роман індійської письменниці. Він побачив світ через двадцять років після успішного дебюту — книжки «Бог Дрібниць», що принесла їй Букерівську премію. Роману так само притаманна поетичність та глибинна краса мови, властива стилю Рой. Однак за духом він геть інакший, нелінійний і суперечливий. Адже цього разу авторка кинула своїх героїв у вир новітньої історії Індії, зокрема у прекрасні ліси штату Джамму і Кашміру, де вже багато років точиться гострий збройний конфлікт. Та й самі герої — представники розмаїтих каст, віросповідань та світоглядів (гіджри, або ж люди «третьої статі», бунтівна архітекторка, не зовсім чесний журналіст, агент спецслужб, кашмірський повстанець тощо) — говорять надто різними голосами, борються по різний бік барикад, але здобувають кілька хвилин тиші поряд із близькими, живими чи мертвими, як вищу нагороду. В мить, коли духи ледь-ледь відчиняють двері паралельних реальностей життя.

Видавництво Старого Лева, 2019р.

 

 

«Кар'єра лиходія»

Роберт Ґалбрейт


 Про книгу: Робін отримує загадковий пакунок — і з жахом виявляє, що невідомий лиходій надіслав їй відрізану жіночу ногу. Її шеф, приватний детектив Корморан Страйк, не настільки вражений, але стривожений не менше за неї. В його минулому є четверо людей, які винуватять Страйка за свої біди і які здатні на такий моторошний злочин. Поліція зосереджує свою увагу на одному з них, але Страйк невпевнений, що це саме він, тож їм з Робін доводиться взяти справу в свої руки й поринути в темний і збочений світ трьох інших підозрюваних. Але страхітливі події не припиняються, а час невідворотно спливає...

Видавництво КМ-Букс, 2020р.

 

 

«Оповідь Служниці»

Марґарет Етвуд

 

Про книгу: У Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини, у яких є право вибирати коханок для своїх чоловіків. Мета — народження дітей. До цього здатна тільки кожна сота жінка в Гілеаді. Їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера.

Одна зі Служниць — Джун. Колись вона мала коханого чоловіка і доньку. А тепер сенс її життя — підкорятися законам Гілеаду… Проте Джун не така, як усі. Жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити…

Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020р.

 

«#Галябезголови»

Люко Дашвар


 Про книгу: Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..

Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020р.

 

«Хранитель»

Лоїс Лоурі


 Про книгу: У Джонасовій громаді панує ідилія. Призначені народжувачки дають життя новодітям, яких розподіляють по родинних комірках – хлопчик і дівчинка на кожну. Громадянам призначають партнерів і професії. Нікому не хочеться ні про що питати. Всі слухняні. Громада – ідеально впорядкований світ без конфліктів, нерівності, розлучень, безробіття, несправедливості … й вибору.

Усі тут однакові. Крім Джонаса.

На церемонії дванадцятирічок усі радісно приймають свої призначення. Джонасове – особливе. Він починає вчитися своєї роботи у загадкового старого, якого називають Передавачем. Невдовзі хлопець розуміє, що сила в почуттях, але коли життя випробовує його, пропонуючи врятувати кохану людину, - не розуміє, чи готовий. Може, ще зарано? Чи  - запізно?

Видавництво Читаріум, 2018р.

 

 

«Діти Дюни»

Френк Герберт


 Про книгу: Пол Атрід, таємничий Муад’Діб, володар Арракіса, покинув Галактику назавжди. Роки його правління сплинули, як і роки життя. Почалася епоха дітей Дюни — близнят Лето та Ганіми. У них зосереджена грізна сила — завдяки пам’яті своїх предків вони не по-дитячому мудрі й мають дар передбачення. Вороги кидають виклик імперії Атрідів. Зрадники династії розставляють капкани інтриг. Арракісу загрожує економічна криза. Тим часом планетою шириться чутка про таємничого Проповідника. Кажуть, що це повернувся сам великий Муад’Діб…

Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020р.

 

 

«Чужий»

Сергій Гридін


 Про книгу: Ця повість про випробування домом чоловіка після повернення з війни. Про фронт людського нерозуміння і вбивчу силу байдужості. Тут – свої жертви і сльози.

Видавництво: ВЦ «Академія», 2019р.

 







«Доки кава не охолоне»

Тосікадзу Кавагуті


 Про книгу: У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…

Видавництво Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020р.

 

«Шості двері»

Ірен Роздобудько


 Про книгу: У ранньому дитинстві вона намалювала на стіні двері й несподівано… увійшла в них, уявивши собі вихід в іншу реальність. Відтоді життя багато разів намагалося зламати її: сповнена трагедійними подіями юність, загибель кращого друга, зрада, врешті — кар’єра і гроші… Та в найскладніші миті життя вона малювала на стіні двері й проживала ще одне коло реальності, яка не відступає від нас навіть у снах.

Видавництво Нора-Друк, 2020р.

 




«Юра»

Марина Гримич


 Про книгу: Київ, 1968 рік, кінець «відлиги». Юра — студент-фізик, успішний комсомольський ватажок, перспективний науковець-початківець — потрапляє в лещата непростих обставин і в пекло власних сумнівів: йому потрібно зробити моральний вибір, а він відчуває, що не готовий до цього. Адже його життя є своєрідним буфером поміж двома світами, — з одного боку, світом «золотої молоді», дітей секретарів ЦК КПУ, ЦК ЛКСМУ, КДБ, а з іншого, — світом його мами Клавки, яка є однією з тих безіменних і негероїчних представників української інтелігенції, що тримають на своїх плечах могутній тил для шістдесятництва.

Видавництво Нора-Друк, 2020р.

 

 

«Планета Полин»

Оксана Забужко


 Про книгу: цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. «Жіночі», «чоловічі» й «колективні», всі ці «портрети» об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.

Видавничий дім «КОМОРА», 2020р.

 

 


«Список кораблів»

Сергій Жадан


 Про книгу: Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша книга автора.

Видавництво Меридіан Черновіц, 2020р.

 

 


«У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани»

Андрій Любка


 Про книгу: Нова книжка Андрія Любки – це розповідь про землі й народи між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Це приватний щоденник численних подорожей до популярних місць, столиць, але також до загублених у часі й просторі провінцій та невизнаних республік. Чому серби не люблять хорватів, а словенці не вважають себе балканцями, як Дунай не лише ділить, а й сполучає Європу, де й коли македонські даїшники видурюють хабарі, в яку дівчину з Бухареста автор міг би закохатися, скільки можна випити ракії в Сараєві й узо в грецькій таверні – про це та інше Любка розповідає інколи з гумором, а інколи й по-науковому ретельно, долає кордони і ставить під сумнів стереотипи, знайомиться й свариться, шукає нічліг і вдає із себе словака – одне слово, робить усе, що й треба робити, шукаючи варварів.

Видавництво Меридіан Черновіц, 2019р.

 

«Золотий дім»

Салман Рушді


 Про книгу: Останній на сьогодні роман Салмана Рушді — це розіграна в декораціях Нижнього Мангеттена антична трагедія, щедро приправлена, як то в Рушді ведеться, алюзіями до стародавніх міфологій, текстів західного канону літератури та сучасної поп-культури. На сторінках роману, часовим тлом для якого слугує президентська каденція Барака Обами, розгортаються історії сліпого, жертовного і зрадливого кохання, пошуків невловимих ідентичностей і втечі від них, а ще — розквіту бомбейської кіноіндустрії й організованої злочинності. Дошкульні спостереження над станом американського суспільства переплетені тут із елегійною рефлексією про людську кондицію, а розплутування кримінальних схем — із пристрасною одою авторському кіно.

Видавництво Старого Лева, 2019р.

 

 

«Іван і Феба»

Оксана Луцишина


 Про книгу: «Іван і Феба» — роман Оксани Луцишиної, дія якого розгортається в останні роки радянської влади й у перші роки української Незалежності. Після навчання у Львові та участі у Революції на граніті Іван повертається в рідний Ужгород, де одружується з поеткою Марією, що називає себе Фебою. Львів та Київ — міста з бурхливим політичним життям, Ужгород натомість вирізняється дещо гротескною атмосферою патріархального сімейного укладу та раннього капіталізму по-українськи. Тут легко обійтися без спецефектів із горору чи трилера: сама реальність повсякденного життя підказує ходи, які за напругою можуть посперечатися з творіннями Кінга або Кустуріци.

Видавництво Старого Лева, 2019р.

 

«Запит на дружбу»

Лора Маршалл


 Про книгу: Це почалося ще в школі. До класу Луїзи пришла загадкова й потайна Марія. Між дівчатами виникла приязнь, і вони стали подругами. А потім трапилося дещо, про що хотілося б ніколи не згадувати. Те, що зникло назавжди, померло разом з Марією… Та одного дня вже доросла Луїза отримує сповіщення: Марія Вестон хоче стати вашим другом на Facebook. Але цього не може бути. Бо Марії не може бути. Давно забуті жахіття та старанно приховані секрети. І та ніч у далекому минулому, що назавжди пов’язала двох дівчат моторошною таємницею. Якщо Марія жива, Луїза втратить усе: роботу, сина і навіть власне життя.

Серія «Художня література»

Видавництво Віват, 2019р.

 

 

«Сонячна система: путівник для туристів»

Олівія Коскі, Джана Ґрицкевич


 Про книгу: Це справжній путівник для туристів, готових подорожувати Сонячною системою. На його сторінках ви знайдете цінні поради, як найкраще зібратися, що взяти з собою, чого очікувати в польоті. Подано опис місць призначень, ідеться про клімат і погоду, про те, коли краще навідатись, як дістатись, що подивитись, які розваги обрати. З фантазією та водночас солідною науковою базою в книжці викладено все, що потрібне туристам для незабутньої космічної подорожі.

Видавництво «Жорж», 2020р.

 

 

«Українка по-американськи»

Наталія Ясіновська

 

Про книгу: Американка чи українка? Можливо, американка по-українськи? Чи все ж українка по-американськи? На ці запитання хоче знайти відповідь 12-річна Марія. Першу половину свого життя вона прожила в Україні, а більш свідому другу — в Америці. Марія ходить в американську школу, переймається своїми підлітковими проблемами… А ще має цікаву й заплутану родинну історію. І намагається розібратися в собі та зрозуміти своїх рідних. Повість Наталії Ясіновської — це занурення в життя звичайних американських підлітків і спроба Видавництво «Ранок», 2019р.

 

 

«#окололітературне: усе, що ви хотіли знати про сучасну українську літературу»

Тетяна Трофименко


 Про книгу: Літературна критика має бути жива і жвава, не оглядатися на персоналії, не виважувати можливих наслідків, не вплутуватися в складну систему дружби з усіма гравцями літпроцесу й ділових стосунків із видавництвами ? це коли говориш про свої враження від тексту як-вони-є. Тому ґонзо-критикиця, вона ж улюблена критикеса Тетяна Трофименко, презентує справжній путівник у світ такого дивного сучукрліту. Це не збірка рецензій на різні видання за певний період часу в традиційному розумінні, це анатомічний атлас сучукрліту, реальний зріз сучукрліту останніх десяти років ? з основними гравцями, їхніми творами, реакцією читачів та критиків, та – що важливо – візуалізованими важливими літературознавчими поняттями.

Серія «Дозвілля».

Видавництво Віват, 2019р.

 

«Найважливіше - наприкінці»

Галина Вдовиченко


 Про книгу: «Найважливіше - наприкінці» - новий довгоочікуваний роман Галини Вдовиченко, української письменниці та журналістки.

 Чоловік і жінка у стані війни, перемир’я і розчарування, надії та віри. Тридцять п’ять років разом, дорослі діти, складний період життя. Той час, коли нарешті варто зрозуміти, що ж насправді єднало й роз’єднувало цих двох.

 Це книжка про вміння прощати і співпереживати, не розмінюватися на дрібниці і бути уважними одне до одного і до себе, цінуючи кожну мить цього несамовито швидкоплинного життя.

Видавництво Старого Лева, 2019р.

 

 

«Фіалки в березні»

Сара Джіо


 Про книгу: Успішна молода письменниця Емілі Вілсон вирушає з Нью-Йорка на острів Бейнбридж, щоб навідати двоюрідну бабусю Бі. Дівчина пережила розлучення та творчу кризу, тож сподівається, що за межами мегаполісу зуміє опанувати свої думки й почуття. Однак життя на березі океану вже не таке безтурботне, яким здавалося в дитинстві під час канікул. Деякі мешканці острова неначе перебувають у мовчазній змові. Емілі захоплюється новим знайомим Джеком, але бабуся Бі всіляко виказує щодо цього невдоволення. До того ж дівчина знаходить дивний щоденник, який 1943 року належав якійсь Естер Джонсон. Поринувши в читання, Емілі вирішує, що мусить розібратися з таємницями минулого, своїми й чужими.

Серія «Художня література».

Видавництво Віват, 2020р.

 

«Ейнштейн. Життя і всесвіт генія»

Волтер Айзексон


 Про книгу: Ім'я Альберта Енштейна стало синонімом генія. Він відкрив найвідомішу формулу в історіїнауки і створив теорію, яка докорінно змінила наш погляд на світ і природу реальності. Йому випало жити в бурхливу епоху воєн і революцій, політичних катастроф і наукових поривів. Цю епічну біографію написано на основі широкого корпусу архівних джерел і досі не відомих листів Ейнштейна. Волтер Айзексон, сучасний класик біографічного жанру, розповідає, як мислив геній, чим він жив, у що вірив. Це історія людини, яка зберегла у собі дитячу допитливість і відчуття дива. Інтелектуальна одіссея Ейнштейна почалася, коли шестирічним хлопчиком він заворожено дивився на стрілку компаса. А закінчилася в американському містечку з літературною назвою Ітака, де він провів останні двадцять років життя, працюючи в інституті перспективних досліджень. Ейнштейн мав рацію і помилявся, любив людей і ненавидів тиранію – немає сумнівів, що це велике ім'я залишиться в літописі людства назавжди.

Видавництво Наш формат, 2020р.

 

«Мистецтво жити під час хіміотерапії»

Альона Воробйова


 Про книгу: «Мистецтво жити під час хіміотерапії» — історія боротьби з хворобою й водночас історія пошуку нової радості й глибоких сенсів, що охопила понад піврічний період життя культурної діячки, арт-директора культурного центру «ART AREA ДК» Альони Воробйової. У артбуку зафіксовані її роздуми, щоденникові записи, нотатки й щемкі й відверті розмови з друзями з артсередовища, а також коментарі психотерапевта. Візуальну частину артбуку становлять фотографії, які розповідають про внутрішні й зовнішні зміни, які сталися з авторкою. Видавництво Віват, 2020р.

 

 

«Україна в епоху війномиру: книга підсумків і пророцтв»

Юрій Щербак


 Про книгу: Нова книжка відомого українського письменника Юрія Щербака «Україна в епоху війномиру» це спроба уявити Україну ХХІ століття у загальній картині фантастичних соціальних і науково-технологічних змін, що підстерігають людство. Ця книга – знак тривоги і надії. Тривоги – бо надто серйозними є загрози, особливо з боку Росії в час, коли Україна потребує єдності.

І надії, – бо ще залишається шанс врятувати Україну від капітуляції та розпаду.  Привертає увагу своєрідна форма книжки – поєднання політологічних текстів з притчами пророчого звучання.

«Україна в епоху війномиру» просто приречена стати прогностичним бестселером. Бо хто ж із нас не прагне побачити: що там, за дверима майбутнього?!

Видавництво Ярославів Вал, 2020р.

 

 

«Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса»

Сергій Дзюба


 Про книгу: Колишній аспірантці, яка працювала над дисертацією про життя і творчість видатного поета Василя Стуса, а нині за волею обставин стала медсестрою, запропонували доглядати помираючу від важкої хвороби жінку. Як виявилося важкохвора у минулому була полковником КДБ і багато разів зустрічалася зі Стусом, особливо в останні дні його життя. У романі надзвичайно насичено змальовано життя поета на його рідній Донеччині, в оточенні друзів, педагогів і літераторів, і в концтаборі — де утримували в’язнів совісті, ставлячи їм у провину їхні переконання. Чимало уваги приділено у романі й долі останньої рукописної збірки поета.

Видавництво «Ранок», 2020р.

 

 

«На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Іловайськ»

Ірина Вовк


 Про книгу: Перша частина тритомника «На щиті» відтворює в оповідях становлення українського війська в умовах ворожого вторгнення й сепаратистського руху. Імена перших загиблих під «Градами», у літаку чи у гелікоптері, «на броні» чи «на розтяжках», на кургані Савур-могила, в Луганському аеропорту чи в підступному «зеленому коридорі» Іловайська вже належать новітній історії.

Спогади про загиблих українських вояків, що захищали нашу землю в перші дні, тижні, місяці й роки російсько-української війни, зібрані й художньо адаптовані, — це потреба людської пам’яті, пам’яті серця про незабутніх. Це непроминальний біль живих, їхня туга за втраченим, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут.

У виданні використані фотоматеріали з родинних архівів.

Видавництво Фоліо, 2020р.

 

 

«На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Донецький аеропорт»

Ірина Вовк


 Про книгу: Друга книга тритомника — про загиблих у «котлі» Цвітних Пісків (цей епізод війни чомусь лишився непоміченим), про розстріляну Луганщину під містом промовистого імені — Щастя, про донецький форпост — ДАП, що у свідомості громадян постає «символом», за який полягли герої-кіборги, полонені й розстріляні після тортур.

У виданні використані фотоматеріали з родинних архівів.

Видавництво Фоліо, 2020р.

 

 


«На щиті. Спогади родин загиблих воїнів. Дебальцеве»

Ірина Вовк


 Про книгу: Третя книга тритомника — оповіді про оборонців Дебальцевого, загиблих спекотного літа 2014-го і у найтяжчі зимові місяці 2015-го; про непохитних вояків Світлодарської дуги, про героїв Авдіївки, Зайцевого й Мар’їнки, що пролили свою кров на точках «нуль». Вояки оживають у спогадах матерів і батьків, братів і сестер, дружин і дітей, щоб ми не змарнували історичного шансу незалежності.

У виданні використані фотоматеріали з родинних архівів.

Видавництво Фоліо, 2020р.

 


«Паперові солдати»

Брати Капранови


Про книгу: Двоє молодих українців зустрічаються у Варшаві 1929 року. Один із них — Білл Титла, син українських емігрантів з США. Другий — Ніл Хасевич, студент Варшавської академії мистецтв, який у юності втратив ногу і пересувається на протезі. Згодом перший стає головним мультиплікатором Діснея, а другий – головним художником УПА. Історія ґрунтується на реальних подіях.

Видавництво Нора-Друк, 2019р.

 

 


Приходь! Обирай Читай! 

Немає коментарів: