пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

21 листопада - День Гідності та Свободи

Майдан 2004 року та Революція Гідності  2013-2014 років - надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Все почалося 22 листопада 2004 року в день початку Помаранчевої революції в Україні. Тоді українці вийшли на головну площу країни, проводили акції громадянської непокори і домоглися повторних виборів.

Події, які відбувалися в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави сьогодні.

17 листопада у Рахівській публічній бібліотеці відбулась година спомин «Теплом сердець, зігріємо захисників Вітчизни», проведена з учнями 9-А та 10-А ЗЗСО№2 та педагогом організатором Ангер Ельвірою Василівною. Учасники заходу Марія Гундяк та Роман Дудаш декламували вірші: «Майорів майдан…», «Я пишаюся тобою, мій рідний народе…»,  «Цілу Вкраїну затуляли ви собою…», «На коліна стаєм перед тими …». Також була представлена книжкова виставка «Україна - нація героїв» та продемонстровано на екрані відео про події які відбувалися в часи Майданів.

В ході заходу згадали наших земляків–героїв, які  поклали своє життя за наше майбутнє. Під час хвилини мовчання всі присутні в жалобі схилили голови в знак шани за полеглими.














Немає коментарів: