четвер, 20 грудня 2018 р.

Розвиток сільського зеленого туризму на Рахівщині


Fun-Route провели власне дослідження "Що таке зелений туризм". На базі Інтернет-центру Рахівської бібліотеки засідали учасники клубу та обговорювали діяльність у сфері зеленого туризму.

В процесі клопіткої роботи,  Fun-Route виявили, що Рахівщина має багату історико-архітектурну спадщину, культуру, самобутній побут, самою природою даровані мальовничі ландшафти та наділена багатими лікувально-рекреаційними ресурсами. Багаті села Рахівщини і індивідуальним житловим фондом та добрими і працьовитими людьми. Вцілому в  Україні найпопулярнішими для сільського туризму  на сьогодні є місця рекреаційних центрів з екологічно чистими екосистемами, а це - наша Рахівщина!
В ході презентації семінару, фанроутівці обговорили основні ідеї розвитку зеленого туризму.

Існує велика кількість різновидностей нинішнього сільського зеленого туризму, серед яких можна виділити наступні: кінний туризм; рибальство; мисливство; похід у гори.
Головною фігурою в забезпеченні функціонування відзначених видів туризму, в організації відпочинку на селі виступає сільська родина, яка надає житло, забезпечує харчування і знайомить з особливостями сільської місцевості. Для того, щоб здійснювати це на відповідному рівні, необхідно вчитись...
У що вірили гуцули. Звичаї, традиції та вірування.
Жителі Гуцульщини створили унікальний світ дивовижних міфів і легенд, химерних прикмет і забобонів. Кажуть: щоби зрозуміти гуцула, треба самому вродитися гуцулом. І йдеться зовсім не про специфічну гуцульську говірку, а про незбагненну своєрідність гуцульських традицій і звичаїв. Бо ще можна запам’ятати, що маржиною гуцули називають худобу. Значно важче втямити гуцульські повір’я, в яких змішані язичеські вірування i християнство, випробувані століттями народні прикмети i просто забобони.

Кожен народ багатий на свою національну кухню. Але гуцули – це унікальний народ. Він славиться не лише своїми традиціями, обрядами, говіркою (діалектом), своїм національним одягом, своєю музикою і співанками, устроєм життя та особливим генетичним кодом Гуцулії. Дуже розмаїтою і багатою є гуцульська кухня. Вона вирізняється простотою і, водночас, оригінальністю.
Резюме: Рахівський район займає найбільш високогірну частину Українських Карпат. Тут знаходиться найвища вершина України гора Говерла, географічний центр Європи, найбільші праліси Європи, джерела цілющої мінеральної води, бере початок найбільша притока Дунаю – ріка Тиса, Карпатський біосферний заповідник, територія якого віднесена до найцінніших екосистем Землі і входить до міжнародної мережі біосферних заповідників ЮНЕСКО. У Європі цей унікальний, високогірний район України знають як регіон, де разом з природою збереглася самобутня гуцульська культура корінних жителів краю.

Немає коментарів: