четвер, 15 лютого 2018 р.

Весело відзначили День дарування книг та День закоханих

Любов – найвище в світі почуття!
Вона не має меж – безкрая!
З любові починається життя,
Вона усе найкраще починає!

      Що можна додати ще до цих слів?  Може лиш те, що любов робить людину кращою, чутливішою, добрішою, поступливішою? Просто людянішою… Бо коли серце заповнене любов’ю, добротою, то це красиве і світле серце. Воно надихає людину творити добро. І людина йде по білому світу красиво і впевнено, не оглядаючись, не крадучись, а прямо, бо це надає їй силу. Любов нам так потрібна, як ніщо інше, бо з нею тепло, затишно і людина почуває себе потрібною в цьому житті, що дуже важливо. І якщо Ви вмієте щиро і віддано любити, а ваше серце заповнене любов’ю до ближнього – ви світла і добра людина.
14 лютого в день св. Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й   Міжнародний день дарування книжок – це добровільна ініціатива, вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги.
Свято відзначається 14 лютого. Своєю появою в 2012 р. свято зобов’язане засновниці відомого сайту дитячої книги Delightful Children's Books в США Еммі Бродмур. Ідею його створення підказав маленький син Еммі, який запитав її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги?
          Мета його дуже проста – подарувати кому-небудь хорошу книжку. Адже дарування книжок – гарна традиція читачів, друзів і партнерів
У цей дань, зазвичай, прийнято дарувати книжки  один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, дарувати книги бібліотекам.
Члени клубу за інтересами «Співрозмовник» в цей день завітали до Рахівської районної бібліотеки, і не з порожніми руками. Кожен з них приніс у дарунок бібліотеці книгу.
Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання. Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних.
 Приємно було отримати в подарунок книги та буклети від Карпатського біосферного заповідника. Це  книга Федора Гамора «Всесвітнє визнання букових пралісів Карпат: історія та менеджмент» та «Матеріали Міжнародної конференції з нагоди 10-річчя включення букових пралісів Карпат до об’єктів 
Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО». А також цікаві та корисні буклети «Географічний цент Європи», «Карпатський біосферний заповідник», «Дивосвіт долини нарцисів», «Чорногірськими пралісами на Говерлу», «Музей екології гір» тощо. Навзаєм КБЗ було подаровано методико-бібліографічні матеріали «Я князь гуцульський» до 60-річчя від дня народження Василя Кухти.

Коротку інформацію про виникнення Міжнародного дня дарування книг та Дня Валентина подали Миланюк Марія – бібліотекар читальної зали та Яремчук Галина – бібліотекар ВКОФ Рахівської ЦРБ.

Бібліотекар Богданської сільської бібліотеки Тетяна Вечернюк продекламувала вірш Людмили Лєгостаєвої «Ромео і Джульєтта на війні…», від якого перехопило подих у всіх присутніх.




Потім для присутніх була організована розважально-пізнавальна  програма.    Всі брали участь у різноманітних конкурсах та вікторинах. Цікавою була мультимедійна гра-вікторина, яка складалася з декількох турів: «Одним словом», «Рядок із пісні», «Назва пісні» тощо. А також конкурси «Гудзики», «Караоке», «Намалюй кохану», «Прищепки», «Спортивні танці» та конкур на уважність. 
За результатами всіх конкурсів, переможцем стала Москалюк Богдана, кандидат біологічних наук, начальник редакційно-видавничого відділу наукових та науково-популярних видань КБЗ, в подарунок отримала -  книгу.

Шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Книга – найбільший винахід людства.
   Тож користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто сьогодні долучився до благородної справи – дарування книжок. Тим, хто нині підтримав нашу акцію «Подаруй КНИГУ бібліотеці», подарив наші бібліотеці цінний подарунок – КНИГУ - духовний скарб українського народу.


Ганна Зварич














Немає коментарів: